Slovenya’dan sınıra ‘dikenli tel’

Aylardır süren mülteci krizinin geçiş noktalarından olan Slovenya, Hırvatistan sınırına dikenli tel çekmeye başlıyor. Daha önce duyurulan dikenli tel çekme faaliyeti sabah 6.00’dan itibaren Podčetrtek yerleşim yerinde yapılmaya başlanacak.

Slovenya’dan sınıra ‘dikenli tel’

Konuyla alakalı açıklama yapan Slovenya Başbakanı Miro Cerar, ”Bizim istediğim şey mültecileri doğru geçiş noktalarına yönlendirmek. Konunun sınırlarımızı kapatma olarak algılanmasını istemiyoruz. Sadece bölgemizi kontrolsüz geçişlerden korumak istiyoruz.” diye konuştu.

Sloven Başbakan, Hırvatistan Başbakanı Zoran Milanoviç ile de irtibatta olduklarını ve mültecilerin geçişlerini koordineli ve kontrollü bir şekilde yapmak istediklerini ifade etti. Başbakan Cerar, bir insan olarak şahsen kendisinin de dikenli tele karşı olduğunu, ancak hükümetin başı olarak yaklaşan kış mevsiminde herhangi bir trajediye sebep olmak istemedikleri için bu uygulamanın faaliyete geçirildiğini ifade etti.

Daha önce mültecilerin yoğun kullandığı geçiş noktalarından olan Macaristan devleti de Sırbistan sınırlarını dikenli tel ile çevirip mültecilerin geçişlerine engel olmakla birçok eleştiriye maruz kalmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X