Sofuoğlu: “Mısır Halkının İzzetli Duruşunu Cezalar Teslim Alamaz”

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Mısır’ın seçilmiş…

Sofuoğlu: “Mısır Halkının İzzetli Duruşunu Cezalar Teslim Alamaz”

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Mısır’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yle beraber 106 kişiye geçtiğimiz ay verilen idam cezalarının onanmasını kınadığını ve bu durumun kabul edilemez olduğunu söyledi. Haklı olanları cezaların susturamayacağını, gerçekleri darbecilerin örtemeyeceğini vurgulayan Sofuoğlu, “Halkın iradesi darbecilerin ihtirasına mahkûm edilemez. Bu anlamda Mısır’daki mazlumların ve mağdurların yanındayız. Ve onları şiddete çekmeye çalışan, darbecilerin oyunlarını bozan ve izzetli bir şekilde duran oradaki insanların iradelerine saygı duyulması gerekir. Asla darbeciler yapmak istediklerinde başarılı olmayacaklar. Tarih bunun örnekleriyle doludur. Eninde sonunda darbeciler kaybedecektir. Binlerce darbe karşıtının katledildiği Mısır’da katillerin verdiği hukuksuz kararları tanımıyor, silaha ve şiddete bulaşmayarak örnek bir duruş sergileyen Mısır halkının yanında durduğumuzu Memur-Sen olarak deklare ediyoruz. Mursi dahil tüm İhvan tutukluları serbest bırakılmalı, Muhammed Mursi’nin göreve iadesi sağlanmalı, darbenin asker-sivil tüm aktörleri yargılanmalıdır.” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X