Soğan üreticisinin umudu Rusya

Kuru soğanın tarla fiyatı gerilerken, üreticiler ümitlerini ihracata bağladı.

Soğan üreticisinin umudu Rusya

Türkiye’nin önemli soğan üretim merkezlerinden Amasya’nın Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baş, sezon başında tarlada 50 kuruştan alıcı bulan kuru soğanın 40 kuruşa kadar gerilediğini söyledi. 

Soğan fiyatlarındaki düşüşte, Rusya ile yaşanan kriz nedeniyle ihracatın daralmasının etkili olduğunu ifade eden Baş, ”Bir an önce dış bağlantıların kurularak soğanın ihraç edilmesi gerekiyor” dedi. 

Oluzlu Tarım İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Çelik ise geçen sezon 70 kuruştan alıcı bulan soğanın fiyatının Eskişehir ve Polatlı yöresinde yağışların etkisiyle oluşan pembe kök hastalığı sonucu depolarda 1 lira 80 kuruşa kadar çıktığını, bu sezon ise 50 kuruştan açılan fiyatın 40 kuruşa kadar gerilediğini ifade etti. 

Fiyatın düşmesinde ihracat yapılamamasının etkili olduğunu vurgulayan Çelik, şöyle devam etti:

 

”Geçen yıl Rusya ile yaşanan sıkıntılardan dolayı ihracat olmadı. Bu da fiyatların düşmesinin nedenlerinden biri. Rusya ile düzelen ilişkiler bizi umutlandırıyor. İhracatla fiyatlar istenen noktaya ulaşacak.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X