Soğanı sakın böyle tüketmeyin!

Doğal antibiyotik soğanın faydaları saymakla bitmez. Ancak soğanı doğru koşullarda saklamazsanız fayda yerine size zarar da verebilir.

Soğanı sakın böyle tüketmeyin!

Her mevsim mutfağımızda bulunan, yemeklerin olmazsa olmaz tek sebzesi soğandır. Sağlığımıza olan faydaları saymakla bitmeyen ve etkili bir antibiyotik olan soğan hem çiğ hem de pişmiş olarak sofralarımızda yer almaktadır.

Tüm besinlerde olduğu gibi yanlış kullanımı halinde soğanın vücudumuza yarar değil zarar getirdiği son yapılan araştırmalarda da ortaya çıktı.

364225_0.jpg

Yemek yapan pek çok kişi, soğanın yarısını yemeğe fazla geleceğini düşünerek sonra kullanmak üzere bırakır. Kesilmiş soğanın açıkta bırakılması durumunda, ortamdaki tüm mikrop, bakteri ve virüsleri mıknatıs gibi çektiği belirtiliyor. Böyle olunca da soğanı sonradan tükettiğinizde, üzerinde topladığı bakteri ve mikropları da vücudunuza almış oluyorsunuz.

Araştırmalarda soğanı yanlış tüketmenin ilerleyen zamanlarda vücutta enfeksiyon riskinin oluşmasına hatta sebebi bilinemeyen gıda zehirlenmelerine neden olabileceği belirlendi.

Bu nedenle soğanın kabuklarını soyduktan sonra bekletilmeden tüketilmesi gerekiyor. İhtiyacımız olduğunda soğanı taze olarak doğrayıp kullanmak en doğru olandır.

Dilimlenmiş şekilde 1 gece dahi beklemiş soğan safra salgılarını, mide asitini arttırır ve gıda zehirlenmesine neden olarak geri dönüşü olmayan rahatsızlıklara yol açabilir. 

Tüm bu riskleri almak istemiyorsanız, soğan alışverişi yaparken daha küçük olanları alarak yemek yaparken soğanın tamamını kullanıp saklamak zorunda kalmamak da bir seçenek. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X