Soğanlı’da ikinci etap ihalesi tamam

Bursa’nın en büyük kentsel dönüşüm projelerinden olan Soğanlı’daki inşaatlarda ikinci etabın ihalesi yapıldı. Harput Holding 8 bin 500 metrekarelik alanda 700 daire yaparken, Atış İnşaat 27 dekarlık alanda 2 bin daireyi yüzde 39.5 arsa bedeli karşılığında

Soğanlı’da ikinci etap ihalesi tamam

Mülkiyeti Osmangazi Belediyesi’ne ait olan 9 dekarlık alanda zemin artı 5 kat olarak yapılacak 54 milyon tutarındaki inşaatları, yüzde 39’u belediyeye verilmek üzere Harput Grubu inşa edecek. Harput Holding Genel Koordinatörü Muhsin Yaşar, inşaatların 20 ay içerisinde teslim edileceğini belirterek, “Toplam 700 daire ve dükkanlar için 100 bin metrekare üzerinde imalat gerçekleştireceğiz. Soğanlı Mahallesi’nde yüzde 39 arsa bedeli karşılığı inşaatları yapacağız. Yani yapılan 700 daireden yaklaşık 300 tanesi Osmangazi Belediyesi’ne verilecek. İhale onaylandı, sözleşme imzalanarak yer teslimi yapıldı. Önümüzdeki günlerde jeolojik etüd çalışmasının tamamlanması ile güzel bir konsept projeyi Soğanlı minübüs duraklarınında da bulunduğu alanda uygulamaya başlayacağız” dedi.

SATIŞ YAPILIYOR

Dairelerin 2,3 ve 4 artı 1 değişik projelerden olduğunu belirten Muhsin Yaşar, kendilerine ait 400 dairenin satışlarına önümüzdeki aylarda başlayacaklarını metrekare fiyatlarının önümüzdeki günlerde belli olacağını sözlerine ekledi. Atış İnşaat’ta 27 dekarlık alanda yaklaşık 2 bin daire yaparak yüze 39,5 luk kısmını belediyeye verecek.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, Soğanlı’da ilk etaptan sonra ikinci etabın da ihalesini tamamladıklarını belirterek, “Bölge’nin inşası ile elde edilecek daireleri, Soğanlı, Alemdar mahallerinde kentsel düzenleme sırasında yıkılacak binaların sahiplerine vereceğiz. Bölgenin daha düzenli olması, araç, yaya ve bisiklet yollarının oluşturulması için yeni yapılan dairelerle eski binaların takasını yaparak bölge halkını hem yaşadığı mahalleden uzaklaştırmadan, hem de ev taşıma dışında bir mağduriyet oluşturmadan yeni binalara alacağız. Elde edilecek yeni dairelerle, bölgede ada ada yayılan yenileme çalışmaları gerçekleştirilecek” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X