Soğanlı’nın ihalesi yapıldı

Osmangazi Belediyesi, büyük önem verdiği kentsel dönüşüm çalışmalarında en somut adımı attı.

Soğanlı’nın ihalesi yapıldı

SEYİT GÜNDOĞAN

Soğanlı Mahallesi’nde hayata geçirilecek toplam 42 hektarlık alanı kapsayan Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 15 bin 95 metrekarelik bölümünü oluşturan 1’inci etap 1’inci kısmının ihalesi yapıldı. Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez başkanlığında toplanan Encümen’de gerçekleşen ihale için 9 firmanın dosya alırken, 3 firma teklif sundu. İhalede Akat İnşaat yüzde 40, Ali Bostancı yüzde 45, Harput A.Ş firması da yüzde 38 oranında teklif sundu.

BELEDİYEYE KAT KARŞILIĞI YER VERİLECEK

21 milyon 133 bin lira maliyetli iş kapsamında; ihaleyi kazanacak olan firma belediyeye kat karşılığı yer verecek. İhale sürecinin tamamlanmasının ve kazanan firmaya yer teslimi yapılmasının ardından projenin temeli atılacak. Çelebi Mehmet Bulvarı ile 1. Nilüfer Caddesi arasında kalan bölgeye 196 konut ve 26 işyeri inşa edilecek. Firmaların tekliflerini inceleyen ihale komisyonu önümüzdeki günlerde kesin kararını vererek ihaleyi sonuçlandıracak. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X