Soğanlı’ya Bakanlık onayı

Osmangazi Belediyesi’nin en önemli kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’ne ait ‘Soğanlı Mahallesi Rezerv Yapı Alanı ve Riskli Alanı 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı 5 Aralık’ta Çevre ve Şehircil

Soğanlı’ya Bakanlık onayı

SEYİT GÜNDOĞAN 

 

MESLEK ODALARI İNCELEYECEK

Planların askıya çıkmasının ardından, projeyi yakından takip eden; İnşaat Mühendisleri, Şehir Plancıları, Mimarlar, Jeofizik Mühendisleri ve Jeoloji Mühendisleri odaları önümüzdeki hafta bir araya gelerek planları mercek altına alacak. 

Yapılacak incelemeden sonra ortak bir karar alınacak. Odaların 30 gün içinde itiraz ve devamındaki 60 gün içinde dava açma hakkı bulunuyor. Şehir Plancıları Odası Şube Başkanı Hakan Karademir, önümüzdeki hafta konuyla ilgili meslek odaları olarak bir araya geleceklerini ve askıya çıkan planların enine boyuna inceleyeceklerini belirterek, gerekli gördükleri yerlerde de itiraz haklarını kullanacaklarını söyledi. 

“İYİ NİYETLİ BİR ÇALIŞMA”

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Prjosi’nin diğer kentsel dönüşüm projelerine oranla daha iyi niyetli bir çalışma olduğunun altını çizen Karademir, “Ancak zemini sıvılaşma riski olan bir alan olduğu için Jeofizik ve Jeoloji mühendisleri odalarından gelecek zemin etüd raporları da önemli. Zeminin durumunu ve ciddi bir tehlike olup olmadığını hep birlikte inceleyeceğiz. Şu an için net bir şey söylemek için henüz erken. Diğer meslek odalarıyla yapacağımız detaylı teknik incelemenin ardından net görüşlerimizi açıklayacağız” diye konuştu.       

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X