‘Soğuk tazminatı’ istediler

Geceleri hava sıcaklığının sıfırın altında 40 dereceye kadar düştüğü Ardahan Göle’de halk, devletten kendilerine “soğuk tazminatı” verilmesini istedi.

‘Soğuk tazminatı’ istediler

Türkiye’nin en soğuk yerleşim birimlerinden olan Ardahan’da merkeze 42 kilometre uzaklıktaki Göle İlçesi’nde kışlar uzun ve çok sert geçiyor. Karasal iklimin hüküm sürdüğü 2 bin 30 metre rakımlı Göle’de yaşayan 30 bin kişinin büyük bir bölümü, hayvancılıkla geçimini sağlıyor. 

Erzurum, Kars, Artvin’e komşu olan Göle’de yaklaşık 2.5 aydır ağır kış koşulları etkili. Aşırı soğuklar nedeniyle şebeke sularının donduğu, taşıtların ise çalışmadığı Göle’de oturanlar soğuk hava nedeniyle zorunlu olmadıkça dışarı çıkmıyor.

 

“DEVLET, BURALARA BEKÇİLİK YAPTIĞIMIZ İÇİN PARA VERMELİ…”

Çay evlerinde vakit geçirmekten başka sosyal aktivitelerinin olmadığını belirten ilçe sakinleri, şunları söyledi: “Kış geldi mi Göle’de hayat durur. Yılın 6 ayını kar altında geçiririz. Göle’de kara kış yüzünden mağdur durumdayız. Zemheri soğukları sırasında doğadaki vahşi hayvanlar bile burayı terk ediyor. Devletimiz bizlere burada adeta bekçilik yaptığımız için ‘soğuk tazminatı’ vermesi, destek olması lazım. Çünkü hem yakacak hem de giyecek masrafımız çok fazla. Kaloriferler, sobalar kış boyunca hiç sönmüyor. Doğu, cazip hale getirilmezse insan göçünü kimse durduramaz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X