Soğukta kalp krizi riski artıyor

Kış mevsimlerinde kalp krizi geçirme riskinin diğer mevsimlere oranla iki kat daha fazla arttığına dikkat çeken Özel Çekirge Kalp ve Aritmi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doktor Havva Ören Mete, risk grubunda bulunanların böyle havalarda daha dikkatli olmal

Soğukta kalp krizi riski artıyor

Çocuk ve yaşlıların yanı sıra kalp ve hipertansiyon hastaları ile diyabet ve kronik bronşit hastalarının daha çok risk altında olduğunu belirten Dr. Ören Mete, “Damarların büzüşmesi spazm ve kalp krizine yol açmaktadır. Kış aylarında sık görülen üst solunum yolu enfeksiyonu ve iltihaplar kalp krizini tetikler. Vücudu yorar ve direncini düşürür. Enerji ve oksijen ihtiyacını arttırır. Kalp yetmezliği olan hastaların durumlarının bozulmasına yol açar. Geçirilen enfeksiyonlar kalp zarında ve kasında enfeksiyonlara ve kalp romatizmasına neden olabilir” dedi.

HİPER TANSİYON HASTALARI DİKKAT

Risk altındaki hastaları uyaran Özel Çekirge Kalp ve Aritmi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doktor Havva Ören Mete, tansiyon kontrollerinin düzenli yapılmasını istedi. Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ören Mete,  “Kışın soğuk nedeniyle vücuttaki tüm damarların büzüşmesi ve terlemenin azalması, tuzlu ve kalorili gıda tüketiminin artması tansiyonun daha da yükselmesine neden olur. Kış aylarında tansiyonumuzu sık sık kontrol etmeliyiz. Soğuktan tuzlu ve kalorili gıdalardan kaçınmalıyız.  Tansiyonumuzda bozulmalar olduğunda doktorumuza müracaat etmeliyiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X