Şok iddia! Kaptan sarhoştu ve…

Libya açıklarından batan ve 800’e yakın mültecinin öldüğü teknenin kaptanının olay anında sarhoş olduğu ve esrar içtiği öne sürüldü.

Şok iddia! Kaptan sarhoştu ve…

Söz konusu teknenin, yardıma gelen bir yük gemisiyle çarpışmasının ardından battığı ortaya çıkmıştı. Pazar günü sabaha karşı Akdeniz’de batan tekneden kurtarıldıktan sonra dün İtalya’ya getirilen 27 kişinin ifadeleri, İtalyan basınına yansımaya devam ediyor. 

Buna göre, yaşı küçük olan bir göçmen, Libya’dan hareketlerinden itibaren kaptanın, sürekli yanındaki bidondan alkol ve ayrıca uyuşturucu madde içtiğini anlattı. Yine kazadan kurtarılanlar, içinde yaklaşık 850 kişiyi taşıyan teknenin, yardıma gelen Portekiz bandıralı King Jacob adlı yük gemisiyle çarpıştığını belirtmişti. Kendilerine göçmen süsü vererek, kazazedelerin arasında İtalya’ya ayak basan Tunuslu kaptan Mohammed Ali Malek ve Suriyeli yardımcısı Mahmud Bikhit, gemi kazasına neden olmak, taksirle çok sayıda kişinin ölümüne neden olmak ve yasadışı göç suçlamalarıyla dün tutuklanmıştı. 

Bazı tanıklar savcılığa verdiği ifadede, kaptanın ve yardımcısının, Portekiz gemisini görünce saklanmak için dümenden ayrıldığını söyledi. Kazazede göçmenler ayrıca, teknenin 5 dakika içinde tamamen battığını ve ambarda kilitli olan 200’ün üzerindeki kişiden “Yardım edin” çığlıkları duyduklarını anlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X