Sokağa çıkmayın, kalabalığa da girmeyin: Bursa’da vaka sayısı 4 bini aştı

Koronayla tanıştığımız mart-nisan döneminde Bursa’da günlük 400 civarı olan vaka sayısı 4 bini geçti. 10 katlık artış hiç de normal değil. Üstelik hastanelerde büyük bir yoğunluk var. Böyle bir artışa sistem dayanmaz.Oysa mart-nisanda ne kadar dikkatliydik. Neredeyse ekmeği bile dezenfekte ediyorduk. Fakat umursamazlık büyük vaka artışını getirdi. Artık 2 günlük hafta sonu sokağa çıkma yasakları da yetmez, 6-7 günlük yasak olur… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Sokağa çıkmayın, kalabalığa da girmeyin: Bursa’da vaka sayısı 4 bini aştı

Geçen hafta… Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Alpaslan Türkkan’ın koronavirüs vakalarındaki artışla ilgili tespiti önemliydi: “Çemberin içindeyiz.”

Bugünse…

Çember de kalmadı. Çünkü Bursa’daki koronavirüs vakaları artış hızı tüm zamanların rekorunu kırdı.

Örneğin…

Koronavirüsü tanıdığımız mart-nisan döneminde Bursa’da günlük vaka sayısı ortalama 400’lerdeyken bugün 4 bini geçtiği bilgileri kulağımıza geliyor.

Gerçekten de…

İnanılmaz bir vaka artışı söz konusu. Karşılaştırma yaptığımızda, mart-nisan dönemine göre vaka artışının 10 kat olduğunu görüyoruz.

Buna da hiçbir sağlık sistemi dayanmaz.

Nitekim…

Hastanelerde yoğun bakımlar ve kliniklerde boş hasta yatağı bulmak giderek zorlaşıyor. Çünkü, koronavirüslü hasta sayısı giderek artıyor.

Doktorlar tedaviye yetişemez oldu. Ambulanslar sürekli hasta taşıyor. Sahadaki filyasyon ekiplerinin hastaya ulaşma süreleri de giderek uzadı.

Tablo sağlık yönetimi açısından zor olduğu gibi, kentte yaşayanlar açısından da çok vahim bir durum söz konusu ve giderek ağırlaşıyor.

Gördüğümüz şu:

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın...

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X