Sokak Hayvanları Geri Dönüşümle Doyacak

Kağıthane Belediyesi, ilçenin farklı noktalarına yerleştirdiği ünitelere atılan geri dönüşüm materyalleri, sokak hayvanlarının su ve yiyecek ihtiyacın…

Sokak Hayvanları Geri Dönüşümle Doyacak

Kağıthane Belediyesi, ilçenin farklı noktalarına yerleştirdiği ünitelere atılan geri dönüşüm materyalleri, sokak hayvanlarının su ve yiyecek ihtiyacını karşılayacak. Sokak hayvanlarının kent imkanlarından faydalanması için çeşitli çalışmalara imza atan Kağıthane Belediyesi, ilçenin farklı noktalarına koyduğu geri dönüşebilen materyallerin atılmasıyla çalışan mama istasyonlarıyla hem ekonomiye katkı sağlıyor hem de sokak hayvanlarının yemek ve su ihtiyaçlarını karşılıyor. Çevreye duyarlı geri dönüşümlü beslenme odaklarının ilkini Merkez Mahallesi Meydanı’nda hayata geçiren Kağıthane Belediyesi, ilçenin 10 farklı noktasına koyduğu bu ünitelerle sokak hayvanlarının yemek yiyebilmesini sağlayacak. KENT KONSEYİ BÜNYESİNDE HAYVANSEVERLER MECLİSİ KURULACAK Hayvanseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleşen programda konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Burada yaşayan insanların bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir Kağıthane için çalışıyoruz. Sadece insanların değil bütün canlıların ihtiyaç duyduğu her şeyi bulabilecekleri bir Kağıthane için uğraşıyoruz. Hayvanseverlerin yönlendirmesi ile ve onlarla birlikte uyum içinde çalışıyoruz. İçinde Kadın, Genç, Çocuk, Engelli meclisleri olan Kent Konseyine gönüllülük esasına dayanan Hayvan severler Meclisini de ekleyebiliriz. Böylece kurumsal bir yapı içinde daha faydalı ve daha verimli çalışma imkanı bulabiliriz” dedi. Akıllı geri dönüşüm üniteleri hakkında da bilgi veren Başkan Kılıç, “Bugün buraya koyduğumuz akıllı geri dönüşüm kutularıyla hem geri dönüşüm bilinci kazandırıyoruz hem de hayvanlara katkı sağlıyoruz. Yani bu ünitelerle hem atık topluyoruz hem de hayvanların karnını doyuruyoruz. Vatandaşlarımız geri dönüştürülerek yeniden kullanılabilecek plastik şişe, pil ve metal içecek kutularını akıllı geri dönüşüm kutusuna atacak. Her bırakılan kutudan sonra alt kısımdaki mama kabına belediyemiz tarafından bırakılan kuru mama dökülecek. Şişelerde kalan fazla sular da akıllı geri dönüşüm kutusuna boşalıp sokak hayvanlarının su ihtiyacı karşılanmış olacak. Özellikle toplumsal duyarlılığı arttırıcı bu proje toplum tarafından da kabul edilmesi halinde çok yararlı olacaktır” diye konuştu. Katkılarından dolayı Kağıthane Belediyesi’ne teşekkür eden hayvanseverler Başkan Kılıç’a çiçek takdim ettiler. Başkan Kılıç’ın makineye ilk pet şişeyi atmasıyla açılışı yapılan ünitelerin sayısı ihtiyaç duyulduğu takdirde arttırılacak. GÜNEŞ ENERJİSİYLE ÇALIŞIYOR, ATIKLARI GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRIYOR Güneş enerjisi ile çalışan ünitelerin elektrik ihtiyacı bulunmuyor. Havanın kararması ile aydınlatmaları yanmakta, içine kaç adet atık atıldığı tespit edilebilmekte ve kaç adet hayvanın beslenme ihtiyacını karşıladığı sayılabilmektedir. Cihazdaki tüm bu bilgiler GPRS sayesinde görevlilere iletilebilmektedir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X