Sokak hayvanları geri dönüşümle doydu

Osmangazi Belediyesi, sokak hayvanlarının beslenmesi ve geri dönüşüme katkı sağlanması noktasındaki iki hizmeti bir uygulamada toplayarak 2015 yılında pugedonları hizmete soktu.

Sokak hayvanları geri dönüşümle doydu

Güneş enerjisi ile çalışan pugedonlar, ön yüzünde bulunan iki gözün bir tanesine teneke kola kutusu, pet şişe, soda şişesi, meyve suyu kartonu, şampuan şişesi ve deterjan bidonları gibi atıkların atılması karşılığında, alt bölmede yer alan haznelerden birine mama döküyor. Ön yüzdeki diğer göze ise şişelerde kalan su döküldüğünde alttaki diğer hazne su ile doluyor. İlçede kedi ve köpeklerin yoğun olarak yaşadığı 8 farklı noktaya yerleştirilen pugedonlardan aylık ortalama 12 bin pet ve cam şişe ile teneke kutu toplanıyor. 2 yıldır hizmette olan pugedonlar ile yaklaşık 300 bin pet ve cam şişe ile teneke kutu geri dönüşüme kazandırılırken, karşılığında yüzlerce sokak hayvanının da beslenmesi sağlandı. 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Çevremizi temiz tutarken, sahipsiz hayvanların yiyecek ihtiyacını da karşılamak adına hizmete soktuğumuz pugedonların, vatandaşlarımız tarafından ilgi görmesi sevindirici” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X