Sokak hayvanları sahipsiz değil

Yıldırım Belediyesi, sokak hayvanlarının tedavisi ve sahiplendirilmesi konusundaki çalışmalarını sürdürüyor.

Sokak hayvanları sahipsiz değil

Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ne gelen sahipsiz hayvanlar burada uzman veteriner hekimler tarafından muayeneden geçirilirken, tedaviye ihtiyacı olan canlılara müdahale ediliyor. Ardından hem iç hem dış parazit ve kuduz aşıları yapılan hayvanların ayrıca kısırlaştırma işlemleri de tamamlanıyor.

Sağlığına kavuşturulan ve kimlik kartları çıkarılan sahipsiz hayvanlar daha sonra ise tamamen ücretsiz bir şekilde sahiplendiriliyor. Yıldırım Belediyesi, sahiplendirme kampanyası kapsamında 2018 yılının ilk dört ayında 367 can dostu yeni yuva sahibi yaptı.

Ayrıca yapılan çalışmalar neticesinde 2 bin 39 hayvan tedavi, 620 antiparaziter uygulama yapıldı.  Yıldırım Belediyesi olarak 2014’den bu yana özellikle çocukların erken yaşlardan itibaren hayvan sevgisi ile yetiştirilmelerine önem verdiklerini vurgulayan Başkan Edebali, “Yeni bir hayvan edinmek isteyen vatandaşlarımız, bunun yerine bizlerden şefkat bekleyen sevimli dostlarımızı sahiplenerek onları sokaklardan kurtarabilirler” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X