Sokak hayvanları sahipsiz değil

Yenişehir’de sokak hayvanlarının ağır kış şartlarından etkilenmemesi için zabıta ekipleri tarafından beslenme odaklarına yiyecek takviyesi yapılıyor.

Sokak hayvanları sahipsiz değil

GÜRHAN ADANA

Yenişehir’de İlçe Mezbahası, Yenişehir Sebze Hali’nin karşısı,Yeni Mahalle Çayırönü Sokak çıkışı kanal bölgesi, Yenişehir Tarım Kredi Kooperatifi mevkii ve İznik Caddesi çevre yolu başlangıç noktasına beslenme odağı konuldu. Uygulama ile sokak hayvanlarının kış ayları boyunca aç kalmaması için beslenme odaklarından yararlanması amaçlanıyor. 

ENÇOK ONLAR ETKİLENDİ

İlçede kış mevsimiyle birlikte aşırı soğukların başlamasının en çok sokak hayvanlarını etkilediğini belirten Belediye Başkanı Süleyman Çelik, “Biz sıcak evimizde otururken sahipsiz hayvanların sokaktaki yaşamı kış şartlarıyla birlikte iyice zorlaşıyor. Sığınacak bir yer bulamayanlar donarak ölenlerin yanında yiyecek bulamadığı için açlıktan ölenler de oldukça fazla. Sahipsiz sokak hayvanlarının gıda ve su ihtiyaçlarının hayvansever vatandaşlarımız tarafından karşılanabilmesine yardımcı olmak amacıyla, ilçemizin beş ayrı noktasında oluşturulan hayvan beslenme odaklarına, belediyemiz zabıta ekipleri tarafından esnaftan toplanan yiyecekler veriliyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X