Sokak hayvanlarına otomatik yemlik

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Zehra Akgün Çelikok, derneğin yönetim kurulu üyeleri ve hayvanseverlerin katıldığı törende sokak hayvanları için hayata geçirilen otomatik yemlik projes

Sokak hayvanlarına otomatik yemlik

Başkan Edebali, Yıldırım Belediyesi önüne yerleştirilen otomatik yemliğin açılışında yaptığı konuşmada, sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmaması konusunda toplumsal bilincin yerleştirilmesi ve çocuklara hayvan sevgisinin aşılanmasının önemine dikkat çekerken, “Biz hayvanları seviyoruz ve kolluyoruz. Hayvan barınağımız sokak hayvanları için önemli hizmetler vermeye devam ediyor. Ancak barınakta olmayan hayvanlar için de çözümler üretmek zorundayız. Sokak hayvanları birçok zaman aç ve susuz kalmaktadır” dedi.  

ÜÇ FARKLI BÖLGEYE KURULDU

 

Sokakta yaşayan hayvanların hayatta kalma mücadelesinde her vatandaşın duyarlı olması gerektiğine vurgu yapan Başkan Edebali, Yıldırım Belediyesi’nin bu konuda üzerine düşen tüm sorumluluklarını yerine getirdiğinin altını çizdi. 

Başkan Edebali, “Hayatımızın vazgeçilmez unsuru hayvanlarımıza karşı sorumluluğumuzu biliyor ve ona göre davranmaya özen gösteriyoruz. Emirsultan Meydanı, Kaplıkaya Cazibe Merkezi alt girişi, Yıldırım Belediyesi önünde Ahmet Taner Kışlalı Meydanı’na 3 adet geri dönüşebilen malzeme ile çalışan otomatik yemlik yerleştirdik. Sokak hayvanlarımızı aç ve susuz bırakmayacağız; ancak bunu akılcı bir projeyle geri dönüşüme katkı sağlayarak yapacağız” diye konuştu.

Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Zehra Akgün Çelikok da Başkan Edebali’ye teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X