Sokak oyunları coşkusuna ‘Seksenler’dopingi

Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi tarafından düzenlenen ‘9. Ulusal Sokak Oyunları Şenliği’, 4 Mayıs Pazartesi günü Pınarbaşı Parkı’nda renkli anlara imzasını atacak.

Sokak oyunları coşkusuna ‘Seksenler’dopingi

Kent Müzesi tarafından, Oyun, uçurtma ile uçan kuşa özenmek, tahta at ile orduları yönetmektir. Oyun, yaşamayı öğrenmektir” fikrinden hareketle bu yıl 9. kez tertiplenen ‘Bursa Ulusal Sokak Oyunları Şenliği’, çocukları birbirinden güzel sürprizleriyle karşılıyor. Hızla gelişen teknolojiyle unutulmaya yüz tutmuş eski sokak oyunlarını araştırıp yeniden yaşatmayı hedefleyen şenlik, 4 Mayıs Pazartesi günü saat 11.30’da Tophane Saltanat Kapı’dan Pınarbaşı Parkı’na uzanan bir kortejle başlayacak. Pınarbaşı Parkı’nda saat 13.00’da gerçekleştirilecek olan program keyifli anlara imzasını atacak. Şenliğin sunuculuğunu ise özellikle çocukların yakından tanıdığı ‘Seksenler’ dizisi oyuncularından Begüm Öner ve Hakan Bulut yapacak.

Hamzabey Ortaokulu, Rahmiye Malcıoğlu İlkokulu, Özel 3 Mart Azizoğlu İlkokulu, Vahide Aktuğ Ortaokulu, Davutkadı Eşref Evcil İlkokulu, Teferrüç Ali Osman Gür İlkokulu öğrencileri katılacak. İlk kez bu yıl Büyükşehir Belediyesi Protokol Şube Müdürlüğü’nün katkılarıyla Bursa’nın kardeş şehirleri Bayburt, Denizli, Amasya, Van, Mardin ve Bilecik’ten de misafir öğrenciler de şenliğe katılacak.

Farklı şehirlerden gelen çocuklarla Bursalı çocukların oyun arkadaşlıkları kentler arası kültür alışverişini ve kaynaşmayı da sağlayacak. Çocuklar, sokak oyunları istasyonlarında yakan top, yumurta taşıma ve horoz dövüşü gibi oyunlarla eğlenirken, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından çocuklara yönelik atölye çalışmaları da keyifli anlara sahne olacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X