‘Sokak Oyunları’ nostaljisi

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Başkan Recep Altepe’nin açılışını yaptığı ‘10. Bursa Sokak Oyunları Şenliği’, Pınarbaşı Parkı’nda renkli anlara imza attı.

‘Sokak Oyunları’ nostaljisi

Şenlik, teknolojiyle değişen yaşam koşullarında unutulmaya yüz tutmuş eski sokak oyunlarını araştırıp yeniden gündeme getirmeyi amaçlıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Pınarbaşı Parkı’ndaki açılışta çocuklarla bir araya geldi. Altepe, konuşmasında, bugün yerini bilgisayar oyunlarına bırakan sokak oyunlarının değerini hatırlatarak, “Bizler sokak oyunlarıyla büyüdük. Bugünün çocuklarının da sokak oyunlarını öğrenmesinden yanayız. Artık bahar geldi, parkların tadını çıkarma zamanı” diye konuştu. Başkan Altepe, şenliğe diğer şehirlerden gelen çocukların hem Bursa’daki güzelliklerin keyfini kendi kentlerine taşıdığını hem de kültürlerini buradaki çocuklara tanıttıklarını vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, açılış konuşmasından sonra çocuklarla oyunlar oynayarak şenliğe ayrı bir renk kattı.

Şenliğin rengi olan çocuklar istop, horoz dövüşü, ayak ipi, seksek, mendil kapmaca, birdirbir ve cilli baş gibi oyunlar oynayarak eğlenceli anlar yaşadı.

Başkan Recep Altepe, konuşmasının ardından, şenliğe katılan okulların temsilcilerine plaketlerini verdi.

Şenlikte, Tahtakıran Kılıç Kalkan Derneği Setbaşı Ortaokulu öğrencilerinin kılıç kalkan gösterisi de ilgiyle izlendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X