Sokak oyunları sosyal gelişim için önemli

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 3 ayda 90 aileyiz ziyaret etti. Millet Mahallesi’nde çocuklarla cilli oynayan Başkan Edebali, sokak oyunlarının ve kurulan arkadaşlık ilişkilerinin çocukların sosyal gelişimi için çok önemli olduğunu vurgula

Sokak oyunları sosyal gelişim için önemli

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, eşi Şükran Edebali ile birlikte 3 ayda 90 ailenin misafiri oldu. Yıldırım’ın 700 bin kişilik büyük bir aile olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, ziyaretleri sırasında bir taraftan vatandaşların istek ve önerilerini alırken, diğer taraftan da yapılan çalışmalar hakkında Yıldırımlıları bilgilendiriyor.

Özellikle kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda ilçe sakinlerinden gelen soruları cevaplandıran Başkan Edebali, Yıldırım’ın yüzde 33’ünü kapsayacak kentsel dönüşüm çalışmalarında öncelikli kıstaslarının mahalle kültürünü yaşatmak olduğunu vurguladı. Başkan Edebali, “Son yıllarda, dayanışma ve paylaşmanın esas olduğu mahalle kültürünün yerini, komşularının birbirini tanımadığı, insanların birbirlerine selam dahi vermediği apartman kültürü aldı. Bizi biz yapan en önemli unsur olan değerlerimizi korumak ve geliştirmek adına kentsel dönüşümümüzün merkezinde, insanların arasındaki ilişkilerin güçlü ve paylaşımlarının üst seviyede olduğu mahalle kültürünü yaşatmak yer alacak” dedi.

Mahalle ziyaretlerinde kendisine yoğun ilgi gösteren çocukların isteklerini kırmayan Başkan Edebali, onlarla cilli oynadı. Çocuklara forma hediye eden Başkan Edebali, “Ailelerin güvenlik endişeleri, teknolojik gelişmeler ve plansız şehirleşme çocukları adeta evlere hapsediyor. Çocuklarımız evlerinde tek başına bilgisayar oyunları oynayarak büyüyor. Bu durumda da onların gelişimini olumsuz etkileniyor” dedi.

SAĞLIKLI NESİLLER YETİŞTİRİYORUZ

Çocukların gelişimine katkı sağlayacak önemli projeleri hayata geçirdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Edebali, “Kısa bir süre öncesinde açılışını yaptığımız ‘Çocuk Cimnastik Merkezi’ ile yılda 3 bin çocuğun fiziksel aktivitelere katılmasına olanak sağlıyoruz. Yine okulların tatil olmasıyla birlikte faaliyete başlayacak yaz okullarımızda, yaklaşık 20 branşta yüzlerce çocuğumuza spor yapma imkanı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X