Sokakta çalıştı Kore’ye gidiyor

Dünya Şampiyonası’nda Bursa’yı temsil edecek ama tesis konusunda sıkıntıları var… 12 Türkiye şampiyonluğu ile uluslararası müsabakalarda dereceleri bulunan 24 yaşındaki Milli tekvandocu Hatice Kübra İlgün’ün, tek beklentisi Dünya Şampiyonası öncesi antr

Sokakta çalıştı Kore’ye gidiyor

RABİA DENİZ

Bursa son yıllarda tesis anlamında önemli mesafeler aldı ancak eksik kaldığı yönlerini göstermek de bize düşüyor… Bursa’ya hem yurt içi hem de yurt dışında bir çok derece getiren 24 yaşındaki Hatice Kübra İlgün, tesis sıkıntısı yaşayan sporcuların başında geliyor… Uzun zamandır antrenör Fikret Timuçin’in yönetiminde tekvando çalışmaları yapan Hatice Kübra İlgün, spor salonu bulamadığı için parklarda, yürüyüş yollarında ve sokak aralarında çalıştı. 

HAZİRANDA GİDİYOR

Uludağ Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi Hatice Kübra, 11 yıldır tekvando sporuyla uğraşıyor ve 12 Türkiye şampiyonluğunun yanı sıra Avrupa’da üçüncülük, Akdeniz Oyunları’nda ikincilik, Üniversiteler arası Dünya Tekvando Şampiyonası’nda üçüncülük dereceleri bulunuyor. Kübra, şu sıralarda ise Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) tarafından 24-30 Haziran’da Güney Kore’nin Muju kentinde düzenlenecek olan Dünya Tekvando Şampiyonası’na hazırlanıyor.

SAHİP ÇIKILSIN

Bursa Sağlık Gücü Gençlik ve Spor Kulübü’ne bağlı olan İlgün, antrenman ve maça hazırlanma konusunda yaşadığı sıkıntıların çözümüyle beraber, kendisi gibi bu spora gönül veren tekvandoculara sahip çıkılmasını istiyor. Panayır’da tekvando antrenörlüğü yapan Fikret Timuçin de; başarılı sporcuların iyi tesislerden çıktığını ancak kendilerinin bunlardan faydalanamadığını dile getirerek, yerel yönetimlerin ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Bursa’nın sporcularını desteklemesi gerektiğini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X