Solar Impulse 2 yeniden yollarda

Güneş enerjisiyle çalışan Solar Impulse 2, dünya etrafındaki seyahati kapsamında Hawaii’ye ulaşmak üzere kötü hava koşulları nedeniyle Japonya’da verdiği 2 aylık aranın ardından Pasifik Okyanusu boyunca gerçekleştireceği uçuşuna tekrar başladı.

Solar Impulse 2 yeniden yollarda

Dünya etrafındaki seyahatini güneş enerjisi ile gerçekleştiren Solar Impulse 2, 31 Mayıs’ta Pasifik Okyanusu’nu geçerek Hawaii’ye ulaşmak üzere havalanmış ancak kalkıştan birkaç saat sonra kötü hava koşulları nedeniyle seyahatine ara vermişti. Japonya’daki Nagoya Havaalanı’nda 2 ay boyunca havanın düzelmesini bekleyen Solar Impluse 2, seyahati kapsamında Hawaii’ye ulaşmak üzere bir kez daha havalandı. Japonya’daki Havaalanından dün TSİ 21:00 sıralarında ayrılan Solar İmpulse 2’nin ekibi internet sitesinde yaptıkları açıklamada, uçağın 120 saatte Hawaii’ye ineceği bildirerek, pilot Andre Borschberg’in gerçekleştireceği uçuşun 5 gün 5 gece süreceğini kaydetti. Ekip, hava koşullarında bir değişiklik olması durumunda pilotun Japonya’ya geri dönme gibi bir olanağının söz konusu olmadığın da ifade ederek, pilotun uçuşu başarılı bir şekilde tamamlaması durumunda güneş enerjisiyle çalışan bir hava aracıyla solo bir şekilde gerçekleştirilen ilk ve en uzun yolculuk olacağını kaydetti.

 

Solar Impulse 2, pilotu ve mucidi Andre Borschberg, uçuş planına 9 Mart’ta Abu Dabi’den başlamış oradan Umman’ın başkenti Maskat ve sırayla Hindistan, Myanmar ve Çin seferlerini düzenlemişti. Kötü hava koşulları nedeniyle rotasını Japonya’ya çevirmişti. Solan Impulse 2 aracının, Hawaii seyahatinin ardından Atlantik Okyanusu üzerinden Kuzey Amerika’ya geçmesi bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X