Soma duruşmasında gerginlik

Manisa’nın Soma ilçesinde, 13 Mayıs 2014 tarihinde 301 madencinin şehit olmasıyla ilgili Akhisar’da görülen dava öncesinde şehit aileleri ile polis arasında arbede yaşandı. Madenci yakınları üzerlerinin aranmasına tepki göstererek “Bomba varmış . Bizim yü

Soma duruşmasında gerginlik

Duruşma saat 09.30 da başlaması gerekirken, ailelerin içeri alınması nedeniyle biraz gecikmeli başladı. Duruşmaya her kurumdan bir gazeteci alındı.

Mahkemenin şehit aileleri yakınlarından yalnız bir kişiyi duruşma salonuna alınmasına tepki gösteren aileler, bir müddet polisle tartıştı. Tartışmaya baro avukatları müdahale ederek, ailelerin içeri alınmasını istedi. Bir avukat, emniyet amiriyle ailelerin alınması için baskı yaptı. Ardından bir grup madenci yakını üzerleri aranmadan barikatı aşarak içeri girdi.

AİLELER ÜZERLERİNİN ARANMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

Madencilerin yakınları, üzerlerinin aranmasına tepki gösterdi. Polis, ailelerin tepkisine ‘Biz sizi korumak için buradayız’ diye yanıt verdi. Aileler ise “Bomba varmış üzerimizde. Bizim yüreğimiz bomba olmuş. Siz, kimi kimden koruyorsunuz, bizim ciğerimiz yanıyor. Benim oğlumun kapısını kapattılar, yaktılar” diye karşılık verdi.

SOMA DURUŞMASINDA GERGİNLİK SÜRÜYOR

 Manisa’nın Soma ilçesinde 301 madencinin şehit olmasıyla ilgili Akhisar’da görülmeye başlanan duruşmada hakim ile şehit madenci yakınları arasında tartışma yaşandı. Hakimin, şehit madencilerin isimlerini okuduktan sonra “İsmi okunmayan kaldı mı” diye sormasına madenci yakınlarının “301 madencinin ismi bir anda biter mi” diyerek karşılık vermesiyle gergin anlar yaşandı.

Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde 301 madencinin şehit olmasıyla ilgili Akhisar’da görülen davada yaşanan gerginlik sürüyor. Duruşmada hakimin, şehit olan madencilerin isim listesini alıp okuduktan sonra “İsmi söylenmeyen kaldı mı” diye sormasının ardından şehit madenci yakınları

“301 madencinin ismi bir anda biter mi” diye tepki gösterdi. Ardından salonda bulanan madenci yakınları, 8 sanığın duruşma salonuna getirilerek yargılanmasını talep etti. Birçok kişi adil yargılama talep ettiklerini belirterek hakime tepki gösterdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X