Soma tutukluları duruşmaya katılmayacak

Soma davasında tutuklu bulunan 8 kişi, can güvenliği gerekçesiyle 13 Nisan’da başlayacak duruşmaya götürülmeyecek.

Soma tutukluları duruşmaya katılmayacak

301 madencinin hayatını kaybettiği Soma faciası davası 13 Nisan’da başlayacak. En az 10 gün kesintisiz sürmesi beklenen duruşmalar, Adalet Bakanlığı’nın mahkemeye 19 Mart’ta gönderdiği yazıya istinaden Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nin 24 Mart’ta aldığı kararla SEGBİS (Ses ve görüntü bilişim sistemi) ile gerçekleşecek. Halen Aliağa Şakran Cezaevi’nde tutuklu bulunan 8 sanık, adil yargılamanın kişi hürriyetine ilişkin kuralları ve can güvenliği gerekçesiyle Akhisar’a götürülmeyecek. Daha önce de gündeme gelen yargılama usulüne göre aralarında Soma AŞ. CEO’su Can Gürkan’ın da bulunduğu 8 sanık halen tutuklu bulundukları Aliağa Şakran Cezaevi’nden mahkeme salonuna ekran ile bağlanacak, mahkeme heyeti sorguyu bu şekilde gerçekleştirecek. Avukatları ise mahkeme salonunda bulunacak.

13 Mayıs’ta meydana gelen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili hazırlanan iddianamede, 8’i tutuklu 45 şüpheli sanık ve 487 madenci yakını mağdur olarak yer alıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X