Soma’da ölenler BAOB’ta anıldı

Soma’da iki yıl önce iş cinayetine kurban giden 301 madenci için BAOB Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda da bir anma gerçekleştirildi.

Soma’da ölenler BAOB’ta anıldı

Anma etkinliğinde konuşan MMO Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart, iş cinayetlerinde yaşamlarını yitiren emekçilerin acılarını derinden hissettiklerini belirterek, bunların önüne geçilmesi için etkin bir mücadele yürütülmesi gerektiğini kaydetti. 

Mart’ın konuşmasının ardından ölen madenciler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı ve madenci kasklarından ‘SOMA’ yazısının yeraldığı bölüme karanfiller bırakıldı. Bu arada maden faciasına ilişkin fotoğraflar da aynı yerde izlenime açıldı. Anma etkinliğine daha sonra BAOB Ortak Toplantı Salonu’nda yapılan forumla devam edildi. Bursa Tabip Odası Başkanı Doktor Güzide Elitez’in açış konuşmasını yaparak yönettiği forumda Türk Tabipler Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Genel Sekreteri Doktor Bülent Aslanhan, TMMOB ve Türk Tabipler Birliği tarafından Soma’da faciadan sonra yapılan inceleme ve araştırmalarının yeraldığı Soma İnceleme Raporu’ndan bazı bölümleri paylaştı ve soruları yanıtladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X