Soma’da Omuz Omuza Yürüdüler

Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gele maden faciasının birinci yıl dönümünde şehit aileleri ve sendika üyeleri, akşam saatlerinde yürüyüş gerçekleştirdi.

Soma’da Omuz Omuza Yürüdüler

Sloganlar eşliğinde yürüyen kalabalık, ellerinde 301 şehidin isminin yazılı olduğu pankartı taşıdı. Dünyanın en büyük maden kazalarından biri olan Soma faciası bir yılını geride bıraktı. Gün içinde çeşitli etkinlik ve anma programlarıyla anılan maden şehitleri için akşam saatlerinde Soma Madenci heykelli önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik maden şehidi yakınları ve sendika üyelerinden oluşan kalabalık, sloganlar atarak yürüdü. Olaysız geçen yürüyüşün ardından alkışlarla Hükümet Meydanına gelen kalabalık, daha sonra mumlarla yazılan ‘301 candır’ yazsının içine karanfil bıraktı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X