Soma`da rezalet

Termik santralin kurulacağı alanda kesilmek istenen zeytin ağaçları için 16 gündür nöbet tutanlara yemek götürenlerle, özel güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı. Olayda bir kişi başından yaralandı. Asırlık zeytin ağaçları dozerlerle söküldü.

Soma`da rezalet
301 madenciye mezar olan Manisa’nın Soma ilçesi, bir süredir farklı bir konu nedeniyle gündemde. İlçeye bağlı Yırca Mahallesi’nde, Kolin Grubu tarafından termik santral yapılacak bölgedeki zeytin ağaçlarının kesilmemesi için nöbet tutan köylülere, önceki akşam şirketin güvenlik görevlileri saldırdı, bir köylü başından yaralandı. Şirketin dozerleri alana girdi, 6 bin zeytin ağacı kökünden söküldü.
 
Yaşanan arbedede mahalle sakinlerinden Mehmet Öksüz, Kamile Çiftçi, Kerem Özkılınç ile Yırca’da zeytinliği bulunan avukat Hasan Namak, özel güvenlik görevlileri tarafından kelepçeledi.
 
Karga tulumba bir kamyonete bindirilen dört kişi, iddiaya göre, inşaat sahasına yaklaşık dört kilometre mesafedeki Kül Barajı olarak kullanılan mevkideki bir barakaya kapatıldı. Özel güvenlik görevlilerinin arbede sırasında kullandığı ileri sürülen gaz fişeğinin kapsülünün isabet etmesi sonucu mahallelilerden Emin Özkılınç, başından yaralandı.
 
CHP: LANET OLSUN!
 
CHP milletvekili Özgür Özel ise ‘Sabah 06.00’da teyzelerin feryatlarıyla uyandım. 5 bin ağaç kalmıştı, hepsini kesmişler. Güvenlik görevlileri yakın yörelerden toplanmış. Köylü çocuğuna köylüyü üç kuruş için dövdürene lanet olsun’ dedi.
 
DİZ ÇÖKEREK YALVARDI
 
Kırca Mahallesi’nde yaşayanlar, güvenliği sağlamak için bölgeye giden askerlerin önünde diz çökerek adeta yalvardı.
 
DANIŞTAY YÜRÜTMEYİ DURDURDU
 
Türkiye’nin gündemine oturan Soma’daki olayda, yargıdan bomba karar…
 
Yırca köylülerinin avukatı Deniz Bayram, bölgeyle ilgili termik santrale yaptıkları itirazı değerlendiren Danıştay 6’ncı Dairesi’nin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini açıkladı.
 
Avukat Bayram, UYAP üzerinden kararı gördüğünü duyurdu. Günlerce nöbet tuttukları bölgede 6 bin zeytin ağaçlarının dün sabah yapımcı firma tarafından kesilmesine engel olamayan köylüler, Danıştay’ın akşam saatlerinde verdiği yürütmeyi durdurma kararını buruk sevinçle karşıladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X