Somalı Betül’ün hayali gerçek oldu

Soma faciasının yıldönümünde, babası Ali Yüksel’in mezarına ‘Cennete Mektup’ başlığı altında bıraktığı mektubunda “ben pilot olacağım, yüzünü kara çıkarmayacağım babacığım” sözü ile Türkiye’yi bir kez daha ağlatan Betül’ün hayali gerçekleşti.

Somalı Betül’ün hayali gerçek oldu

Betül’ün bu isteğine duyarsız kalmayan Türk Hava Kurumu Betül’ün pilotluk hayalini gerçekleştirmek için eğitimini üstlendi. Betül’ün bu isteği Soma Kaymakamlığı’nda imza altına alınan protokol ile gerçeğe dönüştü.

Protokol kapsamında Betül artık 18 yaşına geldiğinde THK tarafından pilotluk eğitimi alacak. Protokol töreninde yer alan Betül’ün mutluluğu ise gözlerine yansırken, bir kez daha sorulan neden pilot olmak istiyorsun sorusuna ‘Babamın havada olduğunu düşünüyorum” diye cevap verdi.

Soma Kaymakamlığında düzenlenen protokol törenine Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Vacit Öktem, Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı ve Betül’ün annesi Ergül Yüksel ve kardeşi Furkan katıldı.

KARDEŞİ ASTRONOT OLMAK İSTİYOR

Pilotluk hayali gerçeğe dönüşen Betül’ün abisi Furkan da, astronot olmak istediğini söyledi. Türk Hava Kurumu Başkanı Vacit Öktem de astronot eğitimimiz yok ama inşallah o zamana kadar olursa senin de hayalini gerçekleştiririz” diye konuştu.

“TÜRK HALKI YETİMLERİNE HER ZAMAN SAHİP ÇIKAR”

Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Vacit Öktem, Soma faciasında 301 işçinin hayatını kaybettiğini ve kendilerine onların yetimlerinin kaldığını belirterek, “Türk halkı yetimlerine her zaman sahip çıkar. Ama Betül bizim için daha farklı çünkü Betül pilot olmak istiyor ve bunu babasının mezarı üzerinde yazdığı mektubunda dile getirmişti. Biz bunu basından duyduktan sonra kendimize görev edindik. Çünkü bu pilot eğitimlerini verecek ender kuruluşlardan bir tanesi Türk Hava Kurumudur. Onun için Betül’ü şartlar olgunlaştığında pilot yapmak üzere Türk Hava Kurumu olarak taahhüt vermeyi uygun gördük” dedi.

“BETÜL, TÜRK HAVA KURUMUNUN TANITIM YÜZÜ”

Türk Hava Kurumu’nun kamuoyu nezdinde bir yanlış algısı olduğunu anlatan Öktem, şunları söyledi: “Türk Hava Kurumu dendiğinde akla hep deri toplayan kuruluş geliyor. Evet deri topluyoruz ama biz bu derilerin karşılığını yine halkımıza veriyoruz. Ülkemizin değişik yerlerinde bizim eğitim kamplarımız var. Bu eğitim kamplarımızda her yıl binlerce genci havacılığın her dalında yetiştiriyoruz. Paraşütçü, yelken kanatçı, model uçakçı, planörcü olan gençlerimiz bize geliyor kamplarımızda hiçbir ücret vermeksizin kalıp bu eğitimi alıp geri dönüyorlar. Bu sayede hiç değilse gençlerimizi kötü alışkanlarından kurtarıp havacılığa sevgi dolu bir hale getiriyoruz. Bizim bu uğraşımızın yanı sıra yine halkımız bizim şunu yaptığımızı bilmiyor. Pilot yetiştirdiğimizi, üniversitemizin olduğunu üniversitemizin havacılığın 5 ayrı dalda eğitim verdiğini bilmiyor. Hava ambulansının, helikopter hizmetlerinin bizim tarafımızdan verildiğini bilmiyor. Yani hastalarının acilen hastaneye gitmesinde bizim büyük katkımız olduğunu bilmiyor. Biz bunu halkımıza anlatmayı kendi halimizde düşünüyorduk ne yapabiliriz diye, aklımıza Betül geldi.”

Betül’ün Türk Hava Kurumunun tanıtım yüzü olacağını anlatan Öktem, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Betül’ün o masum, içten tamamıyla gönülden gelen pilot olma isteğini biz halkımıza yansıtmak istedik ve Betül’ü Türk Hava Kurumunun artık tanıtım yüzü olarak düşündük. Onun sevgisinin yüreğindeki sıcaklığını Türk Hava Kurumu adına halkımıza malolacağına eminiz. Halkımızın bize daha olumlu bakacağını tahmin ediyoruz ve bizde bunu bekliyoruz. Çünkü bir takım olumsuzluklar yaşadık ama şu an Türk Hava Kurumu yepyeni ülkenin dört bir yanında şube başkanları tarafından idare edilen şeffaf açık ve ilkeli havacılıktan başka hiçbir uğraşının içerisinde olmayan bir kuruluş. Halkımızın bizi anlamasını ve güvenmesini bekliyoruz bunda en büyük yardımcımız Betül olacak. Betül henüz 9 yaşında. Bu protokol, Betül’ün üniversite yaşına geldiğinde pilotluk için gereken koşulları taşıması durumunda kurumun bursunun devreye girmesine yönelik olacak.” 

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı da Betül’ün bu isteğine duyarsız kalmayan Türk Hava Kurumuna ve Betül’ün sesini duyuran basın mensuplarına teşekkür etti.

Anne Ergül Yüksel de, kızının pilotluk hayalini gerçeğe dönüştürecek olan Türk Hava Kurumu’na teşekkür etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X