Somali’de askeri üsse saldırı

Eş-Şebab militanlarının Somali’nin yarı özerk bölgesi Puntland’daki bir askeri üsse gerçekleştirdiği saldırıda, aralarında sivillerin de olduğu 70’e yakın kişinin öldüğü onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.

Somali’de askeri üsse saldırı

Üst düzey askeri yetkili Ahmed Mohamed, Eş-Şebab militanlarının Somali’nin kuzeydoğusundaki yarı özerk Puntland bölgesinde Af-Urur askeri üssüne patlayıcılar ve ağır silahlarla saldırı düzenlediğini söyledi.

 

Mohamed, üsteki ölü sayısının tam olarak tespit edilemediğini fakat ilk belirlemelere göre aralarında sivillerin de bulunduğu 70’e yakın kişinin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin yaralandığını ifade etti.

 

Görgü tanıklarından Muhammed Said, “Oradaki durum gerçekten çok korkunç, saldırı hiç beklenmedik bir anda geldi.” dedi.

 

Üst düzey askeri yetkili Hashi Ahmed, Somali ordusu destek kuvvetlerinin saldırının gerçekleştirildiği bölgeye ulaştığını ve Eş-Şebab militanlarının püskürtüldüğünü aktardı.

 

Öte yandan Eş-Şebab, saldırı hakkında yaptığı açıklamada, 61 Somali askerini öldürdüklerini, orduya ait çok sayıda askeri araç ve mühimmatı ele geçirdiklerini savundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X