Somalili öğrencilere yardım

Bursa’nın en eski eğitim kurumlarından olan Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde tarım, gıda teknolojileri, hayvan sağlığı ve yetiştiriciliği ile laboratuvar hizmetleri bölümlerinde eğitim gören Somalili öğrenciler Abdullah Ali, Muhammed Emin Ave

Somalili öğrencilere yardım

Türkiye Cumhuriyetinin desteği ile lise eğitimi için ülkemize geldiklerini ve 4 yıldır Bursa’daki Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim gördüklerini söyleyen öğrenciler,  “Somali, ekonomisinin önemli bir kısmı tarım ve hayvancılığa dayanan bir ülke. Türkiye’de yetişen domates, pancar, fasulye, karpuz, buğday gibi ürünlerin dışında, mango ve muz Somali’nin en önemli tarım ürünleri arasında. Bizler, daha bilinçli bir tarım yapabilmek adına ailelerimiz tarafından Türkiye’ye gönderildik. Lise eğitimimiz bu yıl sona eriyor. Zorunlu stajımızı da Osmangazi Belediyesi bünyesinde yapmak istedik. Bunun için de, eğitime çok büyük destek verdiğini bildiğimiz Osmangazi Belediye Başkanımızdan yardım istemek için kendisini ziyaret ettik. Bizimle yakından ilgilendi ve ilgili birimlerle görüşüp bize bu konuda yardımcı olacağını söyledi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. İnşallah üniversite eğitimlerimizi de Türkiye’de yaparak, donanımlı birer insan olarak ülkemize dönmek istiyoruz” diye konuştular. 

Kendisini ziyaret eden Somalili 3 lise öğrencisini makamında kabul eden Başkan Dündar, “Eğitim, insan hayatının en temel unsuru. Sizlerden isteğim, burada en iyi şekilde kendinizi yetiştirip ülkenize dönmeniz. Ülkenizdeki tarım ve hayvancılığın gelişmesine katkı sağlamanız. Bunu başaracağınıza da inanıyorum. Eğitiminizi daha iyi şartlarda sürdürebilmek için medeni cesareti gösterip bize kadar ulaşmanızdan dolayı da sizleri tebrik ediyorum. İnşallah, talebinizle ilgili de gereğini yaparak, staj eğitiminizi belediyemizde yapmanızı sağlayacağız” dedi.   

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X