Soma’nın acısı unutulmadı

Manisa’nın Soma İlçesi’nde 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın 3’üncü yıl dönümü dün çeşitli etkinliklerle anıldı. Yüreklerinde ilk günkü gibi aynı acıyı bir kez daha yaşayan şehit madencilerin aileleri, kaybettikleri yakınlarının mezarlarına koşt

Soma’nın acısı unutulmadı

Türkiye’nin en büyük maden faciasında eşlerini ve babalarını yitiren kadınlar ve çocuklar, sabahın erken saatlerinden itibaren Madenci Şehitliğini doldurdu. Tamamen çimlendirilmiş olan şehitlikte, siyah mermerden yapılan madenci mezarları ile onları simgeleyen madenci üzerinde el fenerlerinin bulunduğu bölümler Türk bayraklarıyla donatıldı. 

Şehitliğe ilk gelenler de, şehit madencilerden Kazım Karaçoban’ın eşi Sevinç Karaçoban, kızı 6 yaşındaki Cansu Karaçoban, oğlu 7 yaşındaki Yunus Emre Karaçoban oldu. Çocuklar, şehit madenci babalarının mezarına çiçek bıraktı. Madencilerin meslektaşları da şehitliği ziyaret etti. Facia günü ve sonrasındaki acıyı anlatan, madenciye özlemin tasvir edilen anıt önünde de ziyaretçiler fotoğraf çektirdi. 

Sendikalar, sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve valilik de ilçede çeşitli etkinlikler ve yürüyüş düzenledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X