Somuncu Baba evi Ramazan’da açılıyor

Bursa’nın en önemli manevi miraslarından biri olan Somuncu Baba Hazretlerinin tarihi evi, yenilenen haliyle ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Somuncu Baba evi Ramazan’da açılıyor

Restorasyon çalışmaları devam eden tarihi evi ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Somuncu Baba Hazretlerinin mirasını yaşatmak için çalışmaların büyük titizlikle sürdüğünü belirtti. Çilehane ve fırınlardaki restorasyon çalışmaların tamamlandığını belirten Dündar, “Tarihi ve kültürel eserlerin yanı sıra manevi miras yönünden oldukça zengin bir şehir olan Bursa’nın bu zenginliklerden biri de Somuncu Baba’dır. Belediye olarak tarihi ve kültürel mirasla birlikte manevi mirasımıza da sahip çıkıyoruz” dedi.

Somuncu Baba Hazretlerinin çilehane ve fırınının bulunduğu evin Bursa’da en çok ziyaret edilen yerlerin başında geldiğini ifade eden Dündar, “Bizler bundan hareketle bu mekanı yenilemeye karar verdik. Osmangazi Belediyesi olarak başlattığımız restorasyon çalışmalarında sona geldik diyebilirim. Ramazan ayında inşallah burayı ziyarete açmayı planlıyoruz. Çevresinin bir külliye olarak düzenlenmesi için yürütülen kamulaştırma çalışmalarımız da tamamlandı. Ramazan boyunca burada çorba dağıtacağız” diye konuştu.

Fırının özelliklerini anlatan Dündar, “Birinde ateş yakılarak havalandırma, ikinci fırında da ekmeğin piştiği bir sistem var. Bugünün teknolojisiyle 620 yıl önce bu düşünülmüş ve hesaplanmış’ dedi.

Yapılan çalışmalarda 900 bin kamulaştırma bedeli ve 600 bin lira restorasyon olmak üzere toplam 1 milyon 500 bin lira harcandığı öğrenildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X