Somuncu Baba’nın mirası Osmangazi’de yaşatılıyor

Bursa’nın en önemli manevi şahsiyetlerinden birisi olan Somuncu Baba’nın manevi mirası, Osmangazi Belediyesi tarafından yaşatılıyor. Başkan Mustafa Dündar, Somuncu Baba ismini taşıyan fırında üretilen günlük 8 bin 500 ekmeğin, ilçedeki ihtiyaç sahibi vata

Somuncu Baba’nın mirası Osmangazi’de yaşatılıyor

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın zenginliklerini yaşatmaya devam ediyor. İki göz fırınında pişirdiği ekmeklerle, Ulu Camii’nin yapımında çalışanların karnını doyuran Somuncu Baba’nın evi ve fırınının, aslına uygun şekilde yenilenip ayağa kaldırma çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Başka Dündar, “Bir yandan restorasyon çalışmaları sürerken, bir yandan da Somuncu Baba’nın manevi mirasını yaşatmak adına, bizler de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ekmek dağıtımı yapıyoruz. Somuncu Baba ismini verdiğimiz bu fırın, tamamen sosyal amaçla hizmet veren bir kuruluş. Günlük 8 bin 500 civarında ekmek üretiyoruz ve bu ekmekleri, Osmangazi’nin 70 farklı noktasında, muhtarlar vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz” dedi.

 

“MANEVİ MİRASINI YAŞATMIŞ OLACAĞIZ”

 

Vatandaşların temel ihtiyacı olan ekmeği, mahalle muhtarının belirlediği ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz olarak ulaştırdıklarını belirten Başkan Mustafa Dündar, “Mollafenari mahallesindeki Somuncu Baba çilehanesi ve fırını, Osmangazi Belediyemiz tarafından restore ediliyor. Böyle mübarek bir insanın yapmış olduğu hizmeti, bizlerde bu gün onun adına yakışacak şekilde sürdürme gayreti içerisindeyiz. Restore etmiş olduğumuz fırında da, tarihte olduğu gibi aynı hizmeti vererek, onun manevi mirasını yaşatmış olacağız. Amacımız, sosyal belediyecilik adına vatandaşlarımıza sahip çıkmak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X