Son 48 saate 10 makam aracına saldırı!

Kosova’da hükümet, savcı ve polis araçlarına molotoflu saldırının ardı arkası kesilmiyor. Son 48 saat içinde, Kosova’nın 3 kentinde toplam 10 makam aracına molotoflu saldırı düzenlendi.

Son 48 saate 10 makam aracına saldırı!

48 saat içinde başkent Priştine’de 6, Gilanda 1 ve Mitroviça’da 3 hükümet, savcı ve polis makam aracına molotoflu saldırı yapıldı.

Polisten edilen bilgilere göre, maskeli kişiler tarafından molotof kokteyli ile araçlar kundaklandı. Önceki gün başlayan saldırıların sonuncusu ise Mitrovica’da Özel Savcılık’ta görevli Savcı Ali Reca’nın makam aracının kundaklanması oldu. Maskeli kişiler aracı molotof kokteyli ile ateşe verdi. Olay sabanın erken saatlerinde savcı Reca’nın yaşadı binanın park alanında meydana geldi. Görgü tanıkları, maskeli kişilerin önce aracın camlarını kırdıklarını daha sonra da araca molotof kokteyli atarak ataşe verdiklerini anlattılar.

Bir aydan bu yana ve son 48 saat içindeki makam araçlarının kundaklanmasıyla ilgili Kosova İçişleri Bakanı Skender Hüsyeni düzenlediği basın toplantısında, Kosova’nın, siyasi amaçlar için molotofların kullanıldığı ülkeye dönüşmesine izin vermeyeceklerini belirtti. 

Makam araçlarının kundaklanması olaylarını kastederek son olayların, hangi amaçla yapıldığına bakılmadan, vatandaşları endişelendirdiğini açıklayan Bakan Hüsyeni, hükümet, savcılık ve polisin, araçlarının kundaklanması olaylarının incelendiğini ve ipuçlarına ulaşıldığını kaydetti. Koalisyon Hükümeti’nin, siyasi amaçlar için polisten faydalandığı yönünde muhalefetten gelen suçlamalara cevap veren İçişleri Bakanı Skender Hüsyeni , molotolflu saldırı olaylarının, dünyada Kosova’nın imajına zarar verdiği gibi, vize muafiyeti sürecini de olumsuz yönde etkilediğini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X