Son başvuru 30 Mart’ta

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, organik tarım ve iyi tarım uygulamaları desteği başvurularının 30 Mart Cuma günü sona ereceğini söyledi.

Son başvuru 30 Mart’ta

Bayraktar, 2017 yılı tarımsal destekleri kapsamında verilecek organik tarım desteği olarak dekarda birinci kategori ürünlerde 100 lira, ikinci kategori ürünlerde 70 lira, üçüncü kategori ürünlerde 30 lira, dördüncü kategori ürünlerde 10 lira olarak ödeneceğini belirtti.

Organik tarım ve iyi tarım uygulamaları desteği başvurularının 30 Mart Cuma günü sona ereceğini ifade eden Bayraktar, üreticileri süreyi geçirmemeleri konusunda uyardı.

Desteğinin, organik tarım yapan, Organik Tarım Bilgi Sistemi ve Çiftçi Kayıt Sistemi’nde 2017 üretim yılında kayıtlı, 2017 yılı hasadını gerçekleştirmiş, ürettiği ürüne ürün sertifikası düzenlenmiş olan ve destekleme tebliğinde belirtilen usul ve esaslara göre başvurusunu yapan çiftçilere ödeneceğini vurgulayan Bayraktar, ‘’Üreticilerin başvurularını bağlı oldukları Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerine 30 Mart 2018 mesai bitimine kadar yapmaları gerekmektedir. Aksi takdirde üreticilerin destekten faydalanmaları mümkün olamayacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X