‘Son derece zor bir dönemden geçiyoruz’

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, Türkiye’nin son derece zor bir dönemden geçtiğini söyledi.

‘Son derece zor bir dönemden geçiyoruz’

Mart ayında yaşanan terör saldırıları sonrası ikinci çeyrekte normalleşmenin başladığını hatırlatan Belgü, ”Sonrasında haziran ayı sonunda yaşanan Atatürk Havalimanı saldırısı ve 15 Temmuz darbe girişimi hepimizi derinden yaraladı. Bu gelişmelerin sektörümüze olan etkilerini önümüzdeki ay verilerinde daha ayrıntılı olarak görebileceğiz. Ancak ziyaret sayısı ve cirolarda özellikle olayların yaşandığı günlerde önemli düşüşler yaşandığını tespit ettik” dedi.


Bu olumsuz ortamı yaratmak isteyenlere verilebilecek en iyi cevabın hayatın normal şekilde devam ettiğini, aklın öfkenin önüne geçtiğini, dengelerin sağlandığını göstermek olduğunu anlatan Belgü, ”Bir durumu yaratabilmek ve yaşatabilmek için sektör olarak elimizden gelen tüm çabayı sarf edeceğiz” ifadesini kullandı.

CİROLARA DİKKAT ÇEKTİ

Altını çizmek istediği bir diğer önemli konunun da ciroların; dolar, Euro ve Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) karşısında artış kaydediyor olması olduğunu belirten Belgü, şöyle devam etti:


”Kur Değişim Tablosu’ incelendiğinde de görüleceği üzere metrekare verimliliği 245 puana yükselirken yani yüzde 145 artarken, 2009 yılından beri en yüksek artışı gösteren dolar dahi yüzde 73,6 yükselmiş, TÜFE’de yüzde 55,4 ve avroda da yüzde 49,4 artış yaşanmıştır. Yani son 8 senede cirolar doların da avronun da üzerinde artmıştır. İçinden geçtiğimiz olağanüstü hal döneminde yaşanan gelişmeler yakından takip edilmektedir ve alınması gereken önlemler üzerinde de titizlikle çalışılmaktadır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X