Son kez seslendi

ABD Başkanı Obama, son ‘Birliğin Durumu’ konuşmasını yaptı. Obama ‘ABD, dünyanın en güçlü ülkesidir. Bu güce yakın olan hiçbir ülke de yok’ mesajı verdi.

Son kez seslendi

Amerikan başkanlarının Kongre’nin Temsilciler Meclisi ve Senato ortak oturumunda yaptıkları ‘Birliğin Durumu’ konuşmaları normalde daha çok iç politikaya ayrılırken, Başkan Barack Obama yaklaşık bir saat süren konuşmasının neredeyse yarısını dış politikaya ayırdı.  

Obama, dünyanını en güçlü ve en dayanıklı ekonomisine sahip olduğunu söyledi. Obama, ‘ABD dünya üzerindeki en güçlü ve ulustur, nokta’ Tıpkı konuşmasının iç politika kısmında olduğu gibi dış politikada da uluslararası sistemin değişmesi gerektiğini söyledi. Obama,ABD’nin dünyanın lideri olduğunu belirtti.

TRUMP’A YÜKLENDİ

Amerikan Başkanı, ayrıca Cumhuriyetçi Parti’nin önümüzdeki kasım seçimlerinde başkan adayı olacağı düşünülen Donald Trump’ın Müslümanlara yönelik ayrımcı sözlerini de isim vermeden eleştirdi. Obama, ‘Siyasetçiler Mküslümanlara hakaret ettiğinde, bir  cami yağmalandığında yada bir çocuk zorbalıkla karşılaştığında,  bu bizi daha güvenli bir hale getirmiyor.Bu içinden geldiği gibi  konuşmak değil. Bu tamamen yanlış bir ilke olarak kimliğimize ihanet ediyor’diye konuştu. 

ÖNCELİK TERÖR

Başkan Barack Obama konuşmasının devamında da öncelikli konunun terörle mücadele etmek olduğunu ve ABD’yi korumaya devam etmek olduğunu söyledi. Amerikan Başkanı, ‘Bir numaralı önceliğimiz Amerikan halkını korumak ve terör örgütlerinin izini sürmek. El Kaide ve şimdi İŞİD, halkımızı doğrudan tehdit ediyor.’dedi.  IŞİD’in kendinden önceki teröristlerden ders alması gerektiğini belirten Obama, ‘Adaletin sağlanacağına dair ABD’nin ya da benim taahhüdümden şüphesi olanlar, Usame bin Ladin’e sorsun’ dedi.

KANSERLE SAVAŞ

Obama konuşmasında kanserle mücadelede de yeni bir inisiyatif başlattığnı duyurdu. Amerika’nın kanseri iyileştirmesini Ay’a ayak basmak kadar önemli olacağını vurgulayan Obama, bu inisyatifin başına da geçen yıl  oğlu kanserden ölen Başkan Yardımcısı Joe Biden’i getirdiğini açıkladı. 

Michele’ in 2 bin dolarlık elbisesi

Barack Obama’nın konuşması sonuçlandığında, salonda bulunanların gözleri Narciso Rodriguez imzalı 2085 dolarlık yün-ipek karışımı sarı elbisesiyle eşini dinleyen Michelle Obama’nın üzerindeydi. Eşinin  Kongre’de yaptığı konuşmayı dinleyen Michelle, sarı elbisesi ile salonun en renkli kişisi oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X