Son romanı ‘mobbing’i anlatıyor

Geçtiğimiz günlerde Podyum Park’daki Ezgi Kitabevi’nin imza gününe katılan Prof. Dr. Üstün Dökmen, Bursalı okurlarıyla bir araya geldi.

Son romanı ‘mobbing’i anlatıyor

DİLEK ATLI

Dökmen, ilgiden çok memnun olduğunu vurgulayarak, “Birçok ilde kitap fuarlarına ve kitabevlerinin imza günlerine katılıyorum. Bursalı okurların entelektüel seviyesi çok yüksek” diye konuştu.

MOBBİNG’E UĞRAMIŞLAR…

Kitap imzalatan okurlarıyla tek tek söyleşen yazar, anlattıklarının her yaşa hitap ettiğini ve amacının ilk önce ilginç ve doğru konuları anlatmak olduğunu vurguladı.

Psikolojiye uygun Türk kültüründe yer alan bu konularda boşluklar olduğunu fark edince kitap yazmaya karar verdiğini ifade eden Dökmen, “Televizyonda yaptığım programları eğitimli veya eğitimsiz, her yaştan kişi izledi. Bazı kitaplarımı yetişkinler, bazı kitaplarımı da çocuklar için yazdım. İnsanın kendisini tanımasının sınırı yoktur” dedi.

Kitaplarının farkındalık yarattığını söyleyen Dökmen, romanlarıyla ilgili şunları aktardı:

“Son romanım Menderes Irmağın Gölgesi, ‘mobing’e değiniyor. Bu roman, dünyanın dört bir yanında adalet aramışlara, Sokrates’ten Dreyfus’a, Namık Kemal’den Mithat Paşa’ya, Adnan Menderes’ten Deniz Gezmiş’e, tutsaklara, Hitler’in, Stalin’in mahkemelerinde hakimlerin yüzünü görmemişlere, arkasından dedikodusu yapılmış kadınlara ve tüm mobbinge, yani bezdiriye uğramış kişilere tarafımdan ithaf edildi.”

Çok verimli bir yazar

Farklı türlerde kitaplara imza atan ve çocuklar için 4 farklı masal kitabı yazan Üstün Dökmen, “Duru ve Doruk karakteri çok sevildi. Çocuklara masallar kitaplarımın sayısı artacak” dedi. Dökmen, sözlerine şunları ekledi:

“Tiyatro oyunları da yazdım. Devlet Tiyatroları’nda 477 defa oynadı. Çok sevildi. Bu, bir rekordu. Şiirlerim var. 400 sayfa kadar yekpâre Ankara Destanı şiiri kaleme aldım. Ankara’ya, Türkiye Cumhuriyeti’ne, eşime ve Ankara Kedileri’ne aşkımı anlattım. Bunun dışında psikoloji ve kişisel gelişim alanında kitaplarım var.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X