Sonbaharda yüz güldüren hisseler

Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri arasında bilanço ve temettü beklentisi olan şirket hisseleri son 5 yıldır sonbahar mevsiminde yatırımcısının yüzünü güldürüyor.

Sonbaharda yüz güldüren hisseler

Veri dağıtım terminallerinden derlenen bilgilere göre, mevsimsel olarak eylül ayı ortasından, aralık ayı ortasına kadar geçen sürede yatırımcıların genellikle yıl sonu kar beklentisi yüksek ve düzenli temettü ödeyen şirket hisselerini tercih ettikleri görülüyor.

​Söz konusu dönemde, önceki 5 yılda bazı hisse senetleri ortalamanın oldukça üzerinde bir performans gösterdi. Son 5 yılın 5’inde de BIST 100’e görece daha iyi performans gösteren hisse senetleri; Aselsan, Anadolu Isuzu ve Tüpraş oldu. Son 5 yılda BIST 100’e görece ortalamada Aselsan yüzde 16,4, Anadolu Isuzu yüzde 16,2 ve Tüpraş da yüzde 6,6 daha iyi bir tablo ortaya koydu. Son 5’yılın 4’ünde BIST 100’e göre daha iyi performans gösteren hisse senetleri incelendiğinde ise ortalama yüzde 20’yle Arsan, yüzde 19’la Pimaş, yüzde 18’le Desa, yüzde 17’yle de Yünsa ve Armada öne çıkıyor.

NELERE BAKILIYOR

Sektörel bazda bakıldığında 5 yılın 4’ünde performansı BIST 100’e göre daha iyi olan sektörler, ‘bilişim’, ‘kimya, petrol, plastik’ ve ‘metal eşya’ olurken, ana endeksler arasında BIST Hizmetler endeksinin, BIST 100 endeksinden ortalama yüzde 3 daha iyi performans gösterdiği görülüyor.  Analistler, iyi kar açıklayacağı beklentisi bulunan hisseler arasında karını yatırımcılarla paylaşma alışkanlığı olan şirket hisselerinin tercih sıralamasında en üst sıraya yerleştiğini kaydediyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X