Sonbahardaki kuraklık arılara zarar verdi

Sonbaharda yağışların az olması ve kış aylarındaki soğuk havanın olumsuz etkisiyle Bursa bölgesinde arı ölümlerinin görüldüğü belirtildi. Yenişehir’de düzenlenen toplantıda, arı yetiştiricilerine konuyla ilgili bilgilendirme yapıldı. Toplantıda ayrıca arı

Sonbahardaki kuraklık arılara zarar verdi

GÜRHAN ADANA

 

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’ndaki toplantıda konuşan Osmangazi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Arıcılık ve İstatistik Birimi’nden Ziraat Mühendisi Hasan Cengiz, Bursa ve ilçelerinde 10 bin kovanın yüzde 15’lik bölümünün söndüğünün saptandığını belirtti. Cengiz, “Geçen yıl sonbahar aylarında yeterli yağış düşmeyince çiçeklenme az oldu. Arılar da polen yetersizliği yüzünden yavrularını besleyemediler ve yeni yavru da yapamadı” diye konuştu.

POLEN YETERSİZLİĞİ

Bursa Arı yetiştiricileri Birliği Başkanı Selami Sezgin de, Mustafakemalpaşa, Karacabey, Gemlik ve Orhangazi’de arı ölümlerini incelediklerini ve arı yetiştiricilerine geniş bilgiler verdiklerini anlattı. 

Bu yıl Bursa’nın birçok bölgesinde polen yetersizliği yüzünden güçlü arılarla kışa girilemediğini ifade eden Sezgin, “Uludağ Üniversitesi’ne gönderdiğimiz numuneler incelendi ve herhangi bir hastalık bulgusuna ulaşılamadı. Yağış almayan bölgelerde sonbahar çiçeklenmesi olmaması yüzünden arıların beslenemediğine inanıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X