Sorgunlular’dan anlamlı gece

Keles Sorgun Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği, düzenlediği Danışık Gecesi ile köyün üniversitede öğrenim gören öğrencilerine maddi destek sağladı.

Sorgunlular’dan anlamlı gece

Yıldırım Belediyesi’nin katkılarıyla Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen gece, Necati Ekşi yönetiminde yöre türküleri ve folklor gösterileri ile başladı. Daha sonra Sorgun Köyü’nde üretilen yöresel giysili bebeklerle yine Sorgun Köyü’nden tüm Marmara’nın vazgeçilmez tadlarından biri haline gelen Sorgun Peyniri’nin satışı yapıldı. 

Özellikle bebeklerin açık artırmayla satışı yapılırken, tanesi 500 liradan bile alıcı buldu. Köylülerin yoğun ilgi gösterdiği gecede önemli miktarda gelir elde edilirken, köyün çeşitli üniversitelerde öğrenim gören 30 öğrenciye maddi imkan sunuldu. 

Dernek Başkanı Şaban Oruç, “Bu tür etkinliklerle birlik ve beraberliği pekiştiriyoruz. Bunun dışında da üniversitede okuyan çocuklarımıza katkı sağlıyoruz. Destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi. Renkli geçen gece yöresel sanatçı Aysel Yakupoğlu’nun konseriyle son buldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X