Şortlu kıza saldıran şahıs: Haram olduğu için…

Pendik’te minibüste şortlu kıza saldırdığı gerekçesiyle tutuklamaya sevk edilen Ercan Kızılateş, serbest bırakıldığı mahkeme sorgusunda, pişman olduğunu söyledi. Kızılateş, mahkeme sorgusunda, “Ramazan ayıydı, mübarek ve haram ay olduğu için düzgün giyinm

Şortlu kıza saldıran şahıs: Haram olduğu için…

Minibüste şort giyen Melisa Sağlam’ı darp eden Ercan Kızılateş, bugün, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama”, “Kasten yaralama” ve “Hakaret” suçlarından soruşturma savcısı Mehmet Ali Yıldız’ ifade verdi.

Kızılateş’in ifadesini alan Savcı Yıldız, şüpheliyi tutuklanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti.

İstanbul Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Kızılateş, sorgusunda pişman olduğunu söyledi.

Mahkemedeki sorgusunda şikayetçiye yönelik olarak iyi niyetli bir söz söylediğini savunan Kızılateş, “Pişmanım. Ben çok fazla bir etkim olmadı. Sadece iyi niyetli bir söz söyledim. Ramazan ayıydı, mübarek ve haram ay olduğu için düzgün giyinmesini söyledim. Kısa şort giymişti. Daha sonra kendisi de ‘bakma o zaman’ dedi. Bunu söyledikten sonra, ‘nefis diye bir şey var’ dedim. Evet haklısın, ‘nefis diye bir şey var’ dedi. Sonra elimin tersi ile giderken yüzüne doğru hafif bir şekilde vurdum. Olay bir anda gelişti ve olaydan dolayı pişmanım” dedi.

Mahkeme, suçun vasıf ve mahiyeti ile atılı suçun basit yaralama olarak kalma ihtimalini ve tutukluluk tedbirinin bu aşamada orantısız olacağı gerekçesi ile savcının tutuklama talebini reddederek Kızılateş’in serbest bırakılmasına karar verdi.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X