Sorun ve öneriler Bakan Çelik’te

Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nuri Karaca ve Balıkesir-Bursa Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hasan Karahasanoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e sektörün sorunlarının ve çözüm önerilerinin yer aldığı bir dosya sund

Sorun ve öneriler Bakan Çelik’te

AYHAN FİDAN

 

29-30 Ocak tarihleri arasında Faruk Çelik’in başkanlığında Bursa’da gerçekleştirilen ‘Ortak Akıl’ toplantısında Bakan’a sunulan dosyada Nuri Karaca, besi desteğinin arttırılarak devam etmesi gerektiğini vurguladı. Hükümetin 2,4 milyar TL vergi gelirinden fedakarlık göstererek uygulamaya koyduğu KDV indiriminin beklendiği gibi çiftçi ve hayvancıya katkı sağlayamadığını anlatan Karaca, ”Sanayici ve tedarikçiler maalesef yem ve gübreye kısa sürede zam yaparak bu uygulamayı boşa çıkardı. Devletimizin özverisini anlamsız hale geldi” ifadelerini kullandı. Son günlerin önemli tartışma konuları arasında yer alan et sorununa da değinen Karaca, bu alanda sıkıntının etçi ve kombine sığır ırklarının yaygınlaştırılması ile aşılabileceğini kaydetti. Karaca, mısır ve destekler konusunda da isteklerini sıraladı. Hasan Karahasanoğlu ise, şeker pancarının bölge için önemine işaret ederek, ”Bu ürünün ekiminin yapılması ve arttırılması, Susurluk Şeker Fabrikasının çalışması ülkemiz ekonomisi ve bölge çiftçilerimiz için çok faydalı ve yararlı olacak” şeklinde görüş belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X