Sorunlar ortak akılla çözülecek

Gıda zincirinin en önemli halkalarından birini oluşturan Bursa Kent Hali esnafı ile buluşan BTSO Başkanı Burkay, sorunların çözümü noktasında her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Sorunlar ortak akılla çözülecek

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Kent Hal’i esnafının sorunlarına ortak akılla çözüm bulacaklarını söyledi.

Burkay, Meclis Başkanı Remzi Topuk ve Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Gürses, Aytuğ Onur ile Şakir Umutkan, Bursa Kent Hali’ni ziyaret etti. Bursa Sebze-Meyve Komisyoncu İşadamları Derneği Başkanı İsmail Aslım ve hal esnafı tarafından ağırlanan heyet, Bursa Kent Hali’nde faaliyet gösteren esnafın çalışmaları ve talepleri hakkında bilgiler aldı. BTSO Başkanı Burkay, Kent Hali’nin mevcut mimari yapısıyla Türkiye’de ve bölgesinde örnek gösterildiğini ifade etti.

HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR’

İnsan hayatında gıda güvenliğinin hayati öneme sahip olduğunu anlatan Burkay, BTSO olarak gıda sektörünün mevcut sorunlarına çözüm bulmak ve sektörün yol haritasını belirlemek adına ‘Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektör Raporu’nu hazırladıklarını hatırlattı. Söz konusu raporun kentin ortak aklını harekete geçiren sektör konseylerinin çalışmaları sonucunda ortaya çıktığını dile getiren Burkay, ”Yaptığımız çalışmalarla sektörde faaliyet gösteren firmalarımızın verimliliği ve yetkinliklerini arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

HAL ESNAFININ YANINDAYIZ

Bursa Kent Hali’nin şehirdeki gıda zincirinin önemli bir halkasını oluşturduğunu kaydeden İbrahim Burkay, sektör temsilcilerinin sıkıntılarının çözülmesi noktasında her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı. Burkay, ”Hal esnafımızın sorunlarının çözülmesi noktasında gerek yerel yönetimler gerek Ankara nezdinde çalışmalar yapmaya hazırız. Tüm paydaşlarımızın da bu çalışmaların içinde olmasını ve oyunun içinde yer almasını arzu ediyoruz” diye konuştu.

SORUNLARA ÇÖZÜM ARIYORUZ

Bursa Sebze-Meyve Komisyoncu İşadamları Derneği Başkanı İsmail Aslım, Bursa Kent Hali’nde 100’ü aşkın esnafın faaliyet gösterdiğini söyledi. BTSO Yönetim’nin Bursa ekonomisi için yaptığı kaliteli hizmetleri yakından takip ettiklerini dile getiren Aslım, Bursa Kent Hali esnafının en büyük sıkıntısının sektördeki kaçak satışlar olduğunu kaydetti. Aslım, ”Bu konu sektörümüz için büyük bir yara. Hal esnafı olarak sorunlarımızın çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Yerel yöneticilerimiz ile birlikte bu meselelerin çözülebileceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı. BTSO YBaşkanı Burkay, Meclis Başkanı Remzi Topuk ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bursa Kent Hali’nde incelemelerde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X