Sorunlara birlikte çözüm arayacaklar

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, göreve yeni atanan Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Ceylan’ı makamında ziyaret etti.

Sorunlara birlikte çözüm arayacaklar

Ceylan’a çalışmalarında başarılar dileyen Asa, bölgede rekolte tahminlerinin doğru bir şekilde yapılabilmesi için güncel ağaç sayısının tespit edilmesi gerektiğini kaydetti. 

Üreticinin belirli dönemlerde hastalık ve zararlı ile mücadele ettiğini belirten Asa, ”Bölgelerin ekolojik koşulları göz önüne alınarak entegre zirai mücadelenin daha etkin ve zamanında yapılabilmesi için tuzak sayılarının artırılması gerekmektedir” dedi. Asa, sektörün sorunlarını çözmek amacıyla kurulan Zeytin Üreticileri ve Sanayicileri Derneği (ZEYDER) hakkında da bilgi verdi. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ceylan ise, ”Tarımsal anlamda bölgemiz adına yapılabilecek ne varsa taşın altına elimizi koymaya hazırız. Marmarabirlik ile işbirliği yapmak, üreticilerimizin yararına olacaktır. Marmarabirlik ile ortak çalışma yapmaktan bizler de büyük memnuniyet duyacağız” ifadelerini kullandı. Ziyaretin sonunda ZEYDER’e üyelik müracaatı da yapan Ceylan, dernek çalışmalarına her zaman destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X