Sorunları iyi okumak gerek

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında eğitim sisteminde yaşanan sorunları gündeme getirdi.

Sorunları iyi okumak gerek

Eğitimin ülkeyi geleceğe taşıyan bir köprü olduğunu, doğru şekillendirilirse ve yön doğru çizilirse köprünün doğru yere taşıyacağını söyleyen Karabıyık, “Orta Vadeli Program henüz yayınlanmadı ama Sayın Başbakan eğitim ile ilgili olumlu gelişmelerin olacağına dair bir iki konu üzerinde durdu. Bunlar tabi güzel niyetler ama sadece niyet yeterli değil, doğru politikalarla, doğru yöntemlerle, bu niyetleri gerçekleştirmek doğru olan. Aynı zamanda, hem geçmişten bugüne hangi sorunları taşıdığımızı, hangi sorunların daha da arttığını ve hangi sorunların çözümsüz kaldığını iyi okumak gerek. Hem de eğitim üzerinde yapılmış ve yapılmaya devam edilen tahribatlardan ders çıkarmak gerek” açıklamasında bulundu.

Karabıyık, eğitimi ideolojiye göre, siyasetin arka bahçesi olacak şekilde değil, gelecek nesilleri çağdaş uygarlık düzeyinde başarılara ulaştıracak, laik, Atatürk’ün ilke ve devrimleri doğrultusunda, liyakata önem veren, çocuk ve gençlerin en iyi şekilde eğitilmesini ve maksimum faydayı sağlamalarını önceleyecek şekilde şekillendirmek gerektiğinin altını çizerek, “Aynı zamanda çocuğun eğitimini, sağlığını, beslenmesini, korunmasını, barınmasını vb ilgili birçok konuyu da birlikte bütünsel bir yapıyla düşünen bir eğitim sistemiyle, doğru bir çocuk politikasıyla oluşturmak gerekir” dedi.

6-18 yaş zorunlu eğitim çağ nüfusunun yüzde 14’ünün okula gitmediğini, bu oranın 958 815’inin kız öğrenciler olduğunu hatırlatan Lale Karabıyık, “İlkokulların yüzde 31 birleştirilmiş sınıflı ilkokuldur. Dolayısıyla bu rakam bile eğitim altyapı yatırımlarına olan ihtiyacı göstermektedir. Üniversite öğrencilerinin sadece yüzde 14’üne yurt hizmeti verilebilmektedir. Bu sorunların kısa sürede çözüme ulaştırılması gerekir” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X