Sosyal medyada dolaşan ‘aşı satışı reklamı’yla ilgili yalanlama

Sağlık Bakanlığı tarafından Çin’den sipariş edilen inaktif Covid-19 aşısının Türkiye’ye gelmesiyle birlikte, sosyal medyada dolaşıma sokulan, Bim’e ait olduğu iddia edilen bir video gündeme damga vurdu. Sosyal medyada Bim mağazalarında koronavirüs aşısı satılacağına dair bir video hızla yayıldı. Söz konusu bu videonun ardından Bim’den içeriği yalanlayan bir açıklama geldi.

Sosyal medyada dolaşan ‘aşı satışı reklamı’yla ilgili yalanlama

Sosyal medyada dolaşan sahte reklam olay oldu. Koronavirüs aşılarının Türkiye’ye gelmesiyle birlikte sosyal medyada dolaşan bir video gerçek zannedildi. Bim de koronavirüs aşısı satılacağına dair sahte reklamın yayılması üzerine açıklama yaptı.

Bim, Facebook ve Instagram hesaplarından yapılan açıklamada “Reklamlarımızı başarılı bir şekilde taklit eden mizahi video, içeriği itibarı ile yanıltıcı özelliktedir. Mağazalarımızda hiçbir biçimde aşı ya da herhangi bir ilacın satışı söz konusu değildir” denildi.

Açıklamada bahsedilen sahte reklamda Pfizer Biontech, Moderna ve Sinovac aşılarının Bim mağazalarında satışa çıkacağı belirtilmişti.

bim

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X