Sosyal medyadaki FETÖ provokasyonlarına dikkat

Darbe girişimi halkın sert tepkisi ile sonuçsuz kalan FETÖ, sosyal medyada algı operasyonu yapmaya çalışıyor. Halk, Mehmetçik ile karşı karşıya gösterilmek isteniyor.

Sosyal medyadaki FETÖ provokasyonlarına dikkat

Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişiminin halkın sert tepkisiyle püskürtülmesinin ardından sosyal medyada yayılmaya çalışılan provokatif görsellerle algı operasyonları yapılmaya çalışıldığı gözlendi. 

Sosyal medya hesaplarında yayınlanan sahte görsellerle halk, Mehmetçik ile karşı karşıya gösterilmek isteniyor.

Darbe girişimine karşı sokaklara dökülen vatandaşları “cani” olarak göstermek isteyen paylaşımlarda, sosyal medyada “kafa kesme” provokasyonu yapılmaya çalışıldı.

 

Fotoğraf 10 yıl öncesine ait

 

Örgüt üyeleri, 14.06.2006 tarihinde yaşanan bir askeri araç kazanının fotoğraflarını “Askerimizin kafası kesildi” diyerek sundu. Bazı sosyal medya kullanıcıları bu fotoğrafların gerçek olduğunu sanarak paylaşımlarda bulundu. Kimi internet siteleri bu fotoğrafları yeniymiş gibi haberleştirdi. Ancak kısa sürede fotoğrafın 10 yıl önceye ait olduğu ortaya çıktı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X