Sosyal sorumlulukta değişimin öncüsü

Yeşim Tekstil, Küresel İlkeler Sözleşmesi kapsamında yayınladığı raporlarına bir yenisini ekledi. Şirketin CEO Şenol Şankaya, “Bu konuda değişimin öncüsü olmaya devam edeceğiz. Sektörümüze bu alanda da liderlik yapmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Sosyal sorumlulukta değişimin öncüsü

Yeşim Tekstil, Küresel İlkeler Sözleşmesi (Global Compact) kapsamında gerçekleştirdiği sosyal uygunluk ve sorumluluk çalışmalarına ilişkin en son raporunu, Birleşmiş Milletler’in internet sitesinde yayınlayarak, kamuoyu ile paylaştı. İngilizce ve Türkçe olarak yayınlanan raporda, insan hakları, işçi standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele konularında uluslararası sözleşme ilkeleri doğrultusunda yapılan çalışmalara ve gönüllü olarak yürütülen sosyal sorumluluk faaliyetlerine yer verildi. 

Raporda ayrıca, bu çalışmaların kurumun iş süreçleriyle bağlantısını anlatan Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya’nın görüş ve düşüncelerini anlatan bir yazısı ve çalışmaların ölçümlenebilen kısımlarının grafikleri de yer alıyor. Bu yıl 7’ncisi yayınlanan raporda Yeşim Tekstil’in yaptığı sosyal uygunluk faaliyetlerinin yanı sıra bu kapsamdaki kısa ve uzun vadeli hedefleri de yer alıyor. Rapor eş zamanlı olarak Yeşim Tekstil’in web sayfasında da yayınlanmaya başladı.

BAŞARI VE KARARLILIK

Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya, firma olarak sosyal uygunluk ve sürdürülebilirlik çalışmalarına büyük önem verdiklerini ve bu konuda yaptıkları çalışmaları uzun yıllardan bu yana raporladıklarını söyledi. Bugüne kadar sektörde yaşanan sorunlara rağmen sosyal uygunluk ve sürdürülebilirlik konusunda yaptıkları çalışmalara hiç ara vermediklerini ve bu konu için zaman, bütçe ve büyük emek harcadıklarını anlatan Şankaya, ”Her yıl bu konuda yaptığımız çalışmalara bir yenisini ekleyerek tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz. Son olarak da, 2015 yılında yine bu çerçevede sürdürülebilirlik konusunda çok önemli bir belge olan ‘OEKO-TEX STEP’ belgesini Türkiye’de alan ilk firma olmamız bu konudaki başarımızın ve kararlılığımızın bir göstergesi.”

LİDERLİK YAPMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

”Yeşim Tekstil kurulduğu günden bugüne kadar olduğu gibi her zaman sürdürülebilirlik konusuna önem vermeyi sürdürecek” diyen Şankaya, şöyle devam etti: “Bu doğrultuda sosyal uygunluk ve sosyal sorumluluk konularında değişimin öncüsü olmaya devam edeceğiz. Bu amaç çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalara güven ve desteklerini sunan, binlerce çalışanımızın, yüzlerce tedarikçimizin ve iş ortaklarımızın gücünden güç alıyoruz ve sektörümüze bu konuda da liderlik yapmaktan gurur duyuyoruz.”

YÖNETİM KURULUNDA YER ALIYOR

Yeşim Tekstil 2006 yılında Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni (UN Global Compact Network) imzalayarak, insan hakları, işçi standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele konularında uluslararası sözleşme ilkelerine uyma sözü vermişti. Yeşim Tekstil ayrıca, 2014 yılından bu yana Global Compact Türkiye’de Yönetim Kurulu’nda yer alarak bu oluşumun Türkiye’de yaygınlaşması için de aktif bir rol üstleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X