Şov sona erdi

Türkiye’nin olimpik ölçülerdeki ilk Kaykay Parkı’nda gerçekleştirilen Kaykay Festivali tamamlandı. Sukaypark içinde Osmangazi Belediyesi tarafından hizmete açılan tesiste 2 gün süren organizasyonda sporcular hünerlerini sergileme fırsatı bulurken, derecey

Şov sona erdi

RECAİ UYSAL

Osmangazi Belediyesi tarafından hizmete açılan Türkiye’nin uluslararası standartlardaki ilk Kaykay Parkı’nda 2 gün süren Kaykay Festivali’nde heyecan süno erdi. 

Sukaypark içinde yapılan tesiste yerli ve yabancı birçok kaykay sporcusunun katıldığı festival kapsamında düzenlenen yarışlar oldukça renkli görüntülere sahne oldu. 800 metrekarelik alan üzerine inşa edilen Türkiye’nin ilk uluslararası standartlardaki Kaykay Parkı’nda sporcular iki disiplinde hünerlerini sergilediler. 

Jam session (En iyi tur performansı) ve best trick (En iyi hareket) olarak iki farklı disiplinde yapılan organizasyonda jam session, profesyonel ve amatör olmak üzere iki farklı seviyede, best trick ise genel katılımla yapıldı.

KÜRSÜYE ÇIKTILAR

Nefes kesen organizasyon sonunda jam session amatör kategoride birinciliği Alparslan Ayhan kazanırken, ikinci Berkay Aydın, üçüncü ise Tolga Yiğit Saykök oldu. Jam session profesyonel kategoride ise birinciliği Adem Ustaoğlu elde ederken, Berke Dikişçioğlu ikincilik, Yusuf Duran da üçüncülük kürsüsünde yer aldı. 

Yarışmada en iyi ve en zor hareketi yapan kaykaycının belirlendiği best trick kategorisinde ise Adem Ustaoğlu birinci, Halis Kara ikinci, Erkan Özdemir de üçüncü oldu. Gelecek vadeden sporculara verilen özel ödülü ise Deniz Saadet ve Bora Tok isimli sporcular aldı.

İSTEDİĞİNİZ ZAMAN GELİN

Türkiye’nin uluslar arası standartlardaki kaykay pistini hizmete açarak kentimize kazandırdıklarını söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Kaykay parkı ve düzenlenen bu yarışma Türkiye’nin bu spordaki olimpiyat yolculuğunun ilk adımını oluşturuyor. 

Kaykay branşı olimpiyatlara girdi ve ilk kez 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda yer alacak. İnşallah 2020 Tokyo Olimpiyatları’na ve daha sonraki olimpiyatlara Türk sporcular katılma hakkı kazanır. Bu spora gönül veren sporcular, tesis olmadığı için sokaklarda kayıyorlardı. Artık istedikleri zaman buraya gelerek dünyadaki diğer sporcular gibi uluslararası standartlardaki bir pistte kayabilecekler. Pistin ışıklandırmasını da yaparak her saat sporcuların hizmetine sunacağız” dedi.

2 gün süren organizasyon sonunda Jam Session profesyonelde birinci 3 bin, ikinci 2 bin, üçüncü bin TL, Jam Session amatörde birinci bin, ikinci 500, üçüncü 250, best trick’te ise birincil bin, ikinci 750 ve üçüncü ise 500 TL’lik para ve çeşitli ödüller kazandı.

 

Dereceye giren sporculara ödüllerini Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Başkan yardımcısı Hasan Hüyesin Erdönmez ve Gençler İçin Spor Derneği Başkanı Erkan Çelenk verdi.

Sukaypark içinde kurulan tesiste sporcular 2 gün boyunca hünerlerini sergilerken, izleyenlere adeta şov yaptılar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X