Soya Üretimini Arttırmak İçin Harekete Geçtiler

Güney Marmara Bölgesi’nde soya fasulyesi üretimini arttırmak için, Balıkesir’in Bandırma Ticaret Borsası’nda toplantı gerçekleştirildi. Güney Marm…

Soya Üretimini Arttırmak İçin Harekete Geçtiler

Güney Marmara Bölgesi’nde soya fasulyesi üretimini arttırmak için, Balıkesir’in Bandırma Ticaret Borsası’nda toplantı gerçekleştirildi. Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) yetkilisi Emrah Bozkurt, Planlama Programlama ve Koordinasyon Birimi Başkanı O. Erol İnce, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Şükrü Funda ve Muzaffer Zengin, borsanın Yem ihtisas komisyonu başkanı ve Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Raif Ocak, sektör temsilcileriyle ticaret erbaplarının bir araya geldiği toplantıda, Güney Marmara’da soya fasulyesi üretiminin arttırılması için yol haritası belirlendi. Akçapınar Mahallesi’nde Ayhan Aksu isimli üreticisine ait soya fasulyesi ekili tarlada yapılan incelemelerle başlayan programa, daha sonra borsa meclis salonunda düzenlenen toplantıyla devam edildi. EKİM AYINCA ÇALIŞTAY DÜZENLEME KARARI ALDILAR Toplantıda, borsanın 2014 yılında başarıyla gerçekleştirdiği soya fasulyesi üretimini teşvik projesi örnek alınarak daha fazla üretim ve teşvik yöntemleri görüşüldü. Toplantıda bölgedeki soya üretiminin Çukurova gibi bölgelerde yetiştirilen soya ile eşdeğer kalitede olması gerekliliği de belirtildi. Ayrıca, sektör temsilcilerinin maliyetler konusundaki önerileri de görüşülerek, üretim aşamasında Büyükşehir Belediyesi, Ziraat Odaları ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı, borsanın projeye yapabilecekleri katkılar üzerinde fikir belirtildi. Toplantıda, kurumların nasıl bir yol izleyeceği ve ne gibi katkılar yapacağı gibi bir çok konunun ele alınacağı geniş katılımlı bir çalıştayın Ekim 2015 ayında borsada düzenlenmesi kararlaştırıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X